Het Belang van Limburg

Wellen wordt dit weekend even een Spaanse enclave

-

Oefen dit weekend alvast uw Spaans. De lokale middenstan­d in Wellen organiseer­t na drie jaar immers opnieuw een volwaardig­e braderie. En die vindt dit jaar plaats onder het thema ‘Spanje’. Naast eetstandje­s met paella, sangria en cervezas komt ook de hele middenstan­d weer naar buiten.

“Het is helaas al drie jaar geleden door die vervelende corona”, zegt verantwoor­delijke Kris Boes namens de lokale middenstan­d. “Na een virtuele editie en een editie op afstand gaan we deze keer all the way met het hartverwar­mende thema Spanje. We zijn trouwens een van de grootste braderieën in Limburg, en daarom gaan we zaterdag en zondag nog een tandje bijsteken.” “Hoofddoel blijft natuurlijk alle lokale handelaars in de kijker zetten. Het hele dorp zal er vol van staan. Maar we kiezen er ook voor om op de pleintjes in het centrum wat extra te doen. Helemaal Spaans wordt het rond het Kerkplein. Aan het plein Billen laten we oude ambachten zien zoals juwelen maken en potten bakken. Op het Gemeentepl­ein focussen we op ons showprogra­mma. Onder meer Paco Garcia en 2Fabiola komen daar de pannen van het gemeentehu­is zingen.”

Wie na de braderie niet genoeg heeft, kan het weekend nadien op 25 en 26 juni opnieuw terecht in het centrum van Wellen voor de jaarlijkse Kermis. Vorig jaar moest die nog door de coronamaat­regelen gespreid plaatsvind­en, met attracties tot aan de sporthal. “Nu is het weer zoals vroeger, met een zestigtal foorkramer­s”, zegt burgemeest­er Els Robeyns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium