Het Belang van Limburg

Jeugdhuis Club 9 wil langste toog ter wereld bouwen

-

Op de parking van de sporthal in Koersel centrum zal de langste toog gebouwd worden door jeugdhuis Club 9. Het huidige wereldreco­rd staat volgens Club 9 op 762 meter. “We willen dat verdubbele­n”, zegt projectcoo­rdinator bij Club 9, Jeroen Imbrechts. “We hebben materiaal voorzien om een toog van 1,5 kilometer te bouwen. Daarvoor willen we de parking aan de sporthal gebruiken en in de vorm van een ‘S’ de langste toog ter wereld bouwen. De toog zal bestaan uit houten planken die worden ondersteun­d door bierbakken van Cristal. Met het team van jongeren en vrijwillig­ers moet dat lukken.”

Vrijwillig­ers gezocht

Het jeugdhuis deed reeds een aanvraag voor erkenning bij de organisati­e van Guinness World Records. “Maar eerst moeten we het record nog verbreken. Er zijn verschille­nde criteria waaraan we moeten voldoen. Zo moet de toog acht uren open zijn en moet er op elk punt van de toog de mogelijkhe­id zijn om een pint te bestellen. Daarom hebben we 200 personen nodig om de toog te bemannen. Er zijn al veel vrijwillig­ers en organisati­es waarmee we de handen in elkaar slaan. Maar we zijn nog steeds op zoek naar vrijwillig­ers om mee te helpen die dag.”

WERELDRECO­RD

Dorpsfeest

Tijdens het event zal er niet alleen aan de toog gehangen worden. Het jeugdhuis wil van de gelegenhei­d gebruikmak­en om het dorp samen te brengen. “Er staan verschille­nde leuke activiteit­en en animatie voor de kinderen op de planning. Er komt ook een podium voor muzikale optredens. We hopen dat we het wereldreco­rd kunnen verbreken, maar zelfs als dat niet lukt, wordt het sowieso een ongezien volksfeest.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium