Het Belang van Limburg

Midden- en Zuid-Limburgs ziekenhuis­netwerk heeft nieuwe naam

-

Het ziekenhuis­netwerk van de Limburgse ziekenhuiz­en az Vesalius in Tongeren, Jessa in Hasselt, Sint-Franciscus in Heusden-Zolder en Sint-Trudo in Sint-Truiden heet vanaf nu Andreaz en krijgt een nieuw logo met een felroze accent. “Andreaz eindigt op -az omdat het gaat om vier algemene ziekenhuiz­en, maar vooral omdat het ziekenhuis­netwerk volledig wil zijn in zijn zorgaanbod, van a tot z”, legt Yves Breysem, AD van het Jessa Ziekenhuis, uit. Sinds 2019 vormen de vier ziekenhuiz­en een klinisch netwerk. Andreaz verwijst naar Andreas Vesalius, de grondlegge­r van de moderne geneeskund­e en klinkt heel menselijk en toegankeli­jk.

Andreaz omvat 4 ziekenhuiz­en op 8 campussen met 750 artsen en 5.600 medewerker­s die instaan voor 28 gemeenten en hun 530.000 inwoners. Om de nieuwe naam te vieren, kregen de personeels­leden een zakje kruidenthe­e met vier kruiden die bij elkaar passen en elkaar versterken: citroenmel­isse (genezing, zorgzaamhe­id), linde (verbondenh­eid), rozenblaad­jes (hartverwar­mend) en goudsbloem (genegenhei­d, dankbaarhe­id), symbolisch voor de vier ziekenhuiz­en die samen het ziekenhuis­netwerk vormen.

 ?? FOTO RR ?? Om de nieuwe naam te vieren, kregen de personeels­leden een zakje kruidenthe­e met een speciale betekenis.
FOTO RR Om de nieuwe naam te vieren, kregen de personeels­leden een zakje kruidenthe­e met een speciale betekenis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium