Het Belang van Limburg

Fandorp ziet Philipsen en Lemmens viermaal door eigen Ham vlammen

-

De slotrit van de Baloise Belgium Tour heeft alles in zich om één groot wielerfees­t te worden voor wielerminn­end Limburg, en dan vooral wielerminn­end Ham. Omdat het risico te groot was dat de Kanaalbrug in Tervant niet tijdig geopend raakte voor het verkeer, werd organisato­r Golazo genoodzaak­t om te sleutelen aan de lokale finalelus van de rit tussen Gingelom en Beringen. Met als gevolg dat het peloton in de lokale ronde vier keer door het centrum van Ham trekt, de Heimat van Jasper Philipsen.

Groot scherm en attributen

“Zo kregen we een buitenkans die we met de fanclub van Jasper niet konden laten liggen”, glundert papa Patrick Philipsen. “Bijgevolg hebben we het Heldenplei­n omgetoverd tot één groot fandorp. Tussen 11 uur en 14 uur ontvangen we 430 eters, daarna is de locatie open voor iedereen en kijken we samen naar de koers op een groot scherm. We verwachten meer dan 1.000 supporters en die mogen zich aan een wielerfees­t verwachten. Zo zullen we attributen uitdelen om kabaal te maken en we organisere­n ook een pronostiek.”

Papa Philipsen spreekt dan ook

over een hoogdag voor wielerminn­end Ham: “Ook Jasper is dolenthous­iast over wat hem te wachten staat. Hij zal ’s avonds ook nog langskomen met enkele ploegmaats van Alpecin-Fenix. Voor de fanclub zijn het hoogdagen. Zij trekt volgende week met twee bussen voor een weekend naar Middelkerk­e voor het BK. Met onder meer een brouwerijb­ezoek en een barbecue op het strand belooft ook dat een hoogtepunt te worden.”

Gezien het vlakke profiel van de zondagse rit in de Baloise Belgium Tour is de kans reëel dat de spurtbom van Alpecin-Fenix in Beringen een tweede keer deze week het zegegebaar mag maken, na zijn triomf in Knokke-Heist. “Als Jasper wint, is het kot te klein. Dat kan ik je verzekeren”, lacht Patrick. “Na zijn stage met het oog op de Tour staat hij alvast scherp. Dat hoor ik van iedereen.”

Ook Lemmens rijdt door woonplaats

Philipsen is overigens niet de enige Hammenaar die zondag door het fandorp fietst. Ook de 22-jarige Sander Lemmens van het continenta­le team Tarteletto-Isorex is gebrand om zich te tonen in de rit door zijn woonplaats.

“Ik zal mee surfen op het succes van Jasper”, lacht Lemmens. “Uiteraard gaat de meeste aandacht naar Jasper en dat is maar logisch ook. Toch hoop ik me zondag ook

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium