Het Belang van Limburg

Lampaert beste in Averbode

- Werner Bourlez

Yves Lampaert (31) kan eindelijk opnieuw lachen. Hij klopte in de tijdrit leider Mads Pedersen, kan zaterdag in de koninginne­nrit de macht grijpen en bewijst Patrick Lefevere dat hij klaar is voor de Tour. En ondertusse­n blijft hij steun vragen voor de geplaagde boeren.

“Het is nog niet mijn seizoen geweest, dus hier geniet ik enorm van.” Yves Lampaert straalde na zijn tijdritzeg­e in Scherpenhe­uvelZichem. “Dit is het bewijs dat de conditie zeer goed is. Ik klop

Mads Pedersen, die al weken aan het trainen is om de openingsti­jdrit in de Tour te winnen. Dat zegt toch iets.”

Een hint naar Patrick Lefevere, want de West-Vlaming is nog niet zeker van een selectie bij QuickStep Alpha Vinyl. “Maar deze overwinnin­g zal wel voor een extra duwtje zorgen, denk ik. Ik wil meegaan om Fabio Jakobsen te helpen. En om goed te presteren in die tijdrit.”

Nu Kasper Asgreen na zijn val in de Ronde van Zwitserlan­d onzeker is kan hij die eerste dag zijn rol overnemen. “Maar de gele trui pakken, tegen Van Aert, Ganna en Van der Poel, zal toch een beetje te hoog gegrepen zijn. Maar ik kan met minder druk starten. In de Vuelta van 2017 pakte ik toch ook de leiderstru­i. We werden met de ploeg tweede in de proloog en een dag later verschalkt­e ik het peloton in de slotfase. Alles kan. Deze zege is ook een opsteker in functie van de Belgische kampioensc­happen.”

Maar eerst de Baloise Belgium Tour. Lampaert is opgerukt naar de tweede plaats, op tien seconden van Pedersen, en wordt samen met Tim Wellens (derde op 24 seconden) de grootste belager van de Deen voor de eindzege. Zaterdag is er de koninginne­nrit van 172,2 km in Durbuy, waar

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium