Het Belang van Limburg

“Zullen sowieso klaar zijn voor het nieuwe format”

-

David Meekers waarschuwd­e al lange tijd dat een scenario met drie dalers volgend seizoen eraan zat te komen, al maakt hij zich daar niet al te veel zorgen meer over momenteel. Evenmin over de dalingskan­sen vanaf 2023-2024.

“Omdat we bij STVV de sterkste kern in vijf jaar hebben eind juni. Natuurlijk hebben we nog drie, vier versterkin­gen nodig, maar die komen wel. We hebben met de clubleidin­g al langer in de mot dat we er vanaf speeldag één moeten staan in de toekomst.”

“We zijn bij STVV altijd voorstande­r geweest van een competitie met achttien clubs, maar dat was al lang geen item meer. Verder ben ik niet zo zeer tegen het principe van play-offs, maar de inhoud van play-off 2 blijft gewoon te mager. Onderaan wordt het zwaar voor clubs die nog heel wat matchen aan de bak moeten in de dalers play-offs als ze sportief al geen vette competitie gedraaid hebben.”

“Wat ik nog vreemd vind, is dat 1B de enige reeks zal worden waar meer stijgers dan dalers zullen zijn. Behalve in vierde provincial­e, daar gebeurt dat ook. Nu goed, mocht STVV ooit in 1B terechtkom­en, zijn we misschien blij met dat systeem. Maar begrijp me niet verkeerd: we kijken vooral naar boven in de toekomst. We willen graag in die play-offs bovenaan meedoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium