Het Belang van Limburg

Bernd Hollerbach wacht nog steeds op spits(en)

-

De Kanaries trotseerde­n vrijdag de hitte in Sint-Truiden. Met voormiddag een stevige bosloop, namiddag een veldtraini­ng. Internatio­nals Mory Konaté en Daniël Schmidt zijn opnieuw op de afspraak, wat een verschil in kwaliteit maakt in de kern van Bernd Hollerbach. De STVV-coach hoopt niet al te zeer op een doelpunten­festival zaterdag in Tienen, de Duitser mist immers spitsen. “Daichi Hayashi kampte de hele week met wat knieproble­men”, aldus Hollerbach. “Dus zal ik vooral op mijn youngsters (Librici, …, nvdr.) moeten rekenen om de aanvalspos­ities in te vullen. Ik moet nog met Hayashi overleggen of we hem laten spelen, maar ik ga geen risico’s nemen. Idem voor Mory Konaté en Daniël Schmidt, ik wil eerst een beter beeld hebben van hun fysieke toestand. Zaterdag hebben we gelukkig nog tijd om te spreken.”

Drie miljoen

Het Italiaanse Empoli maakte (eindelijk) de definitiev­e transfer van Liberato Cacace bekend waardoor de STVV-kas met drie miljoen gespijsd wordt. De 21-jarige Nieuw-Zeelander werd na nieuwjaar al door STVV uitgeleend aan de Italiaanse eersteklas­ser. Omdat Empoli zich wist te redden, wordt die huuroveree­nkomst omgezet in een definitiev­e transfer. Cacace speelde zijn laatste wedstrijd voor Sint-Truiden op 28 januari.

Verder staat de club ook op het punt om Jhonny Lucas definitief te transferer­en naar Brazilië. Ook voor Jonathan Buatu hangt een verkoop in de lucht, waardoor er wel wat middelen vrijkomen voor inkomende transfers. “Ik hoop op enkele nieuwkomer­s begin volgende week”, aldus Hollerbach. “Dat we in de aanval dun zitten, is duidelijk. Zeker nu het dossier Hara strop zit. Ik wacht af en werk verder met de spelers die ik ter beschikkin­g heb. Klinkt cliché, maar ook logisch.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Mory Konaté sloot donderdag aan op training bij STVV.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Mory Konaté sloot donderdag aan op training bij STVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium