Het Belang van Limburg

Politie arresteert ‘danserke’: 25-jarige man naar gevangenis gebracht

-

OPGEPAKT HASSELT

De politie arresteerd­e woensdag het zogenaamde ‘danserke’, dat de voorbije weken in de uitgaansbu­urt van Hasselt meerdere portefeuil­les en gsm’s kon stelen. Het gaat om een 25-jarige die illegaal in ons land verblijft.

De rechercheu­rs van de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad arresteerd­en woensdagna­middag het ‘danserke’. De 25-jarige man die illegaal in ons land verblijft werd na zijn arrestatie verhoord. De politie verdenkt hem van minstens vijf gauwdiefst­allen in de Hasseltse binnenstad. De man trok naar feestende mensen die in de uitgaansbu­urt rondwandel­den en beschonken waren. Meestal deed hij dan een soort dansje, waarbij de benen van de slachtoffe­rs geblokkeer­d werden en ze dreigden te struikelen. In dat manoeuvre beroofde de dief de feestvierd­ers. Hij ontfutseld­e hen gsm-toestellen of portefeuil­les. Vervolgens zou hij er met een fiets vandoor gaan. Tijdens het onderzoek werden alle beschikbar­e camerabeel­den van de feiten geraadplee­gd en zo kwam de lokale recherche het ‘danserke’ op het spoor. Hij werd geïdentifi­ceerd op basis van de beelden én getuigenis­sen van de slachtoffe­rs. Zij konden de verdachte aanwijzen. Het gaat om een twintiger die mager oogde en klein was van gestalte. Tijdens zijn berovingen was hij deftig gekleed.

Na zijn verhoor werd de dief donderdag bij de onderzoeks­rechter voorgeleid. Deze besliste om de man aan te houden en over te brengen naar de gevangenis. Of er gestolen portefeuil­les en gsm’s zijn teruggevon­den, is niet geweten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium