Het Belang van Limburg

Man bedreigt ex: “Ik slacht u als een fucking varken”

-

RECHTBANK GENK

Een 30-jarige Genkenaar moet een werkstraf van 150 uur uitvoeren omdat hij zijn ex-vriendin (23) met de dood bedreigde. “Ik slacht u als een fucking varken”, schreef hij in sms-berichten.

Het jonge koppel leerde elkaar in 2018 kennen via Facebook. Begin 2019 begonnen ze officieel een liefdesrel­atie, maar al snel verschenen de eerste barsten. “Hij werd jaloers en ontzettend verstikken­d. Ik mocht zelfs niet meer naar m’n mama”, getuigde de vrouw. Na drie maanden zette ze een punt achter de relatie. Volgens de advocate van het slachtoffe­r begon de lijdensweg toen pas echt. “Hij stuurde constant doodsbedre­igingen. ‘Ik slacht u als een varken’, ‘Ik zal u laten wenen van de pijn, je zal me smeken om er een einde aan te maken’ en ‘ik snij uw moeder de strot over zodat ze stikt in haar eigen bloed’.”

De man zou ook gedreigd hebben om een seksfilmpj­e van de vrouw te verspreide­n en hij dook regelmatig op aan haar woning. De rechter legt de man ook een boete van 800 euro op. De vrouw krijgt een schadeverg­oeding van 1.601 euro. Omdat ook haar moeder bedreigd werd, krijgt zij 1.200 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium