Het Belang van Limburg

SINT-TRUIDEN

- Jozeg Croughs

Het treinverke­er op de lijn Genk-Landen was vrijdag urenlang versperd na een aanrijding rond 16.30 uur ter hoogte van de Leeuwerweg in Sint-Truiden. Daardoor zaten ongeveer 200 reizigers een tijdlang vast. Ze werden met bussen naar het station van Landen gebracht.

De trein was op weg van Landen naar Genk, toen het ter hoogte van de spoorbrug over de Leeuwerweg tot een aanrijding kwam.

Politie en brandweer kwamen ter plaatse. Ze gebruikten een ladder om snel tot bij de trein te geraken. Op het moment van het ongeval zaten er zowat 200 reizigers op de trein vast bij temperatur­en van ruim 32 graden. Rond 18 uur moesten ze allemaal uitstappen en door de velden en plantages naar vier bussen van Alkreizen wandelen. Die brachten hen naar Landen. Sommige reizigers hadden zelf al taxi’s gebeld. Een oudere vrouw werd met een brandweera­uto naar de bus gebracht. Door de aanrijding was het treinverke­er tussen Landen en Hasselt verstoord. De NMBS legde vervangbus­sen in. Rond 20.30 uur was het spoor opnieuw vrij en kon het treinverke­er hernomen worden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordl­ijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1­813.be

HASSELT/GENK/MAASMECHEL­EN

 ?? FOTO JCR ?? De gestrandde reizigers moesten door de velden om tot bij de bussen te geraken.
FOTO JCR De gestrandde reizigers moesten door de velden om tot bij de bussen te geraken.
 ?? FOTO JCR ?? De hulpdienst­en gebruikten een ladder om snel tot bij de trein te geraken.
FOTO JCR De hulpdienst­en gebruikten een ladder om snel tot bij de trein te geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium