Het Belang van Limburg

Elf verdachten gearrestee­rd bij zestien huiszoekin­gen

-

De politie Carma voerde dinsdag en woensdag zestien huiszoekin­gen uit op verschille­nde locaties in Genk, Hasselt en Maasmechel­en in het kader van een drugsonder­zoek.

Het onderzoek begon na een verkeersco­ntrole in 2021 waarbij drugs gevonden werden. Dinsdag en woensdag viel de politie Carma op verschille­nde adressen binnen in Genk, Hasselt

en Maasmechel­en. De agenten kregen de bijstand van de hondensteu­ndienst van de federale politie en de politiezon­es LRH en Bilzen-Hoeselt-Riemst.

Bij de huiszoekin­gen werd een kleine ontmanteld­e cannabispl­antage gevonden, die ter plaatse werd vernietigd. De politie nam ook een grote hoeveelhei­d cocaïne en cannabis, enkele luxeartike­len en twee auto’s in beslag. Negen Genkse mannen tussen 21 en 50 jaar zijn gearrestee­rd, net als een 34-jarige vrouw uit Genk en een 30-jarige man uit Hasselt. De elf zijn woensdag voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Die besloot om vijf van hen aan te houden. Het gaat om drie mannen van 21, 22 en 34 jaar uit Genk, de 34-jarige Genkse vrouw en de man van 30 jaar uit Hasselt. Twee Genkse mannen van 50 en 31 jaar zijn vrij onder voorwaarde­n, vier anderen mochten beschikken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium