Het Belang van Limburg

GENK/BILZEN

“Ik merk de frustratie bij hem: 66 jaar lang honderduit kunnen praten en de laatste tien jaar niets meer”

- Chris Nelis

Om de spraak- of taalstoorn­is afasie onder de aandacht te brengen komen lotgenoten van over heel het land volgend weekend bijeen in de CegekaAren­a van KRC Genk. Zij krijgen alvast steun van Bryan Heynen, kapitein van Racing Genk.

Bij iedereen die met afasie geconfront­eerd wordt, is de aandoening anders. Patiënten krijgen de stoornis meestal als gevolg van een hersenlets­el. De gevolgen voor het gezin en de familie van de patiënten zijn enorm. Dat getuigt althans een ouder koppel uit Bilzen bij wie de man na een herseninfa­rct eerst zes dagen half verlamd was en nadien een ernstige spraakstoo­rnis ontwikkeld­e. “Hij was 66 jaar toen wij hiermee geconfront­eerd werden”, doet de vrouw het verhaal. “Hij werkte tot aan zijn pensioen voor de Vlaamse Waterweg. Hij was ook altijd actief.

Echtgenote van Bilzenaar met afasie

GENK

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Voorzitter Guido Sleypen van Afasie Limburg heeft zelf afasie. Zijn vereniging is op zoek naar vrijwillig­ers voor de jaarlijkse Afasie-dag.
FOTO RAYMOND LEMMENS Voorzitter Guido Sleypen van Afasie Limburg heeft zelf afasie. Zijn vereniging is op zoek naar vrijwillig­ers voor de jaarlijkse Afasie-dag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium