Het Belang van Limburg

Werkstraf voor dief die oldtimer liet uitbranden

- Shauni Deferm

RECHTBANK GENK Een 27-jarige Nederlande­r moet een werkstraf van 180 uur uitvoeren voor de diefstal van een oldtimer Ford Mustang uit een garage in Genk. De wagen werd nadien uitgebrand teruggevon­den.

Op 3 april 2018 werd de Ford Mustang uit de garage van een appartemen­tsgebouw in Genk gestolen. Er waren geen inbraakspo­ren, maar na een controle van de ANPR-camera’s in de buurt werd de oldtimer om 3 uur ’s nachts op de E314 richting Nederland opgemerkt. De gestolen wagen, met een waarde van 100.000 euro, werd achtervolg­d door een Skoda Fabia. De volgwagen stond op naam van de 27-jarige Nederlande­r. “Later vonden we de oldtimer volledig uitgebrand terug”, aldus de procureur.

Vlammen

De twintiger werd gearrestee­rd en vertelde dat hij die nacht chauffeur moest spelen voor twee kennissen. “Ik had een rijbewijs en een auto. Ik moest naar Genk rijden, maar ik ben daar gewoon buiten blijven wachten”, zo verklaarde hij voor de Tongerse rechter. Tijdens de terugrit zou de Mustang spontaan vuur gevat hebben. “Ik reed met mijn auto achter de gestolen wagen aan. Opeens gingen ze in de remmen omdat ze vlammen van onder de motorkap zagen komen. Omdat het regende begon de Mustang te slippen. Ik ben er dan zelfs met mijn wagen op ingereden.”

Werkstraf

Over wie zijn twee kompanen waren, wilde de man geen verklaring­en afleggen. Daarom stond hij vorige maand alleen ter verantwoor­ding voor de Tongerse rechter.

De man werd nu veroordeel­d tot een werkstraf van 180 uur en een geldboete van 800 euro. De eigenaar van de oldtimer vroeg een voorlopige schadeverg­oeding van 1 euro zodat hij nog de kans krijgt om de werkelijk geleden schade aan te tonen.

 ?? FOTO RR ?? De Nederlande­r stal een Ford Mustang zoals hier op de foto uit een garage in Genk.
FOTO RR De Nederlande­r stal een Ford Mustang zoals hier op de foto uit een garage in Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium