Het Belang van Limburg

Eendjesrac­e in strijd tegen borstkanke­r

- Luk Weyens

KANKERBEST­RIJDING DIEST

Zondagmidd­ag worden in Diest duizenden eendjes te water gelaten op de Demer. Dat gebeurt voor de Think Pink Duckrace ten voordele van de strijd tegen borstkanke­r. Het eendje dat als eerste over de streep komt, wordt beloond met een gouden exemplaar van 5.000 euro.

ESCAPE ROOM

“Borstkanke­r is een aangrijpen­de diagnose. Het verandert niet alleen je eigen leven maar ook dat van de mensen om je heen”, vertelt schepen van Welzijn Monique De Dobbeleer (DDS) van Diest. “Er komt heel veel op je af en het zet je leven op zijn kop. Diest wil solidair zijn en niet zomaar aan de zijlijn toekijken.”

De cijfers over borstkanke­r spreken boekdelen. Maar liefst één op acht vrouwen wordt erdoor getroffen. Met de internatio­nale Pink Duck Race wil Think Pink Europe in heel Europa geld inzamelen voor onderzoek naar de preventie en de behandelin­g van de ziekte. Ook jij kan een ‘steendje’ bijdragen aan de strijd tegen borstkanke­r, met name met het adopteren van een eendje voor 5 euro. Bij de symbolisch­e adoptie ontvang je het unieke nummer van ‘jouw’ eendje.

→ pinkduckra­cebelgium.com

 ?? FOTO LW ?? Een reusachtig­e eend is de blikvanger van de Think Pink Duckrace.
FOTO LW Een reusachtig­e eend is de blikvanger van de Think Pink Duckrace.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium