Het Belang van Limburg

Laat je opsluiten in de kelders van Alden Biesen

-

Sofie, Pieter en Filip zijn zelf fervente bezoekers van escape rooms. “Het is iedere keer weer een uitdaging om binnen het uur buiten te geraken met de nodige samenwerki­ng, inzicht en een dosis gezonde spanning”, vertelt Sofie Blokken (26). “Al snel kregen we dan ook het idee om zelf een escape room uit te bouwen, maar dan niet in een winkelcent­rum of oud pand. We wilden een decor dat meteen de juiste mystieke toon zet.” Dat vonden ze in Alden Biesen, waar ze hun droom de voorbije maanden hebben gerealisee­rd.

Herseninfa­rct

Voor Sofie is dit meer dan een uitdaging. “Bijna 3 jaar geleden heb ik een herseninfa­rct gekregen”, vertelt ze. “Mijn broer Filip heeft mij gered. Hij zag meteen dat er iets was, toen ik onverstaan­baar werd, naar een kant ging hangen en niet meer kon stappen. Hij belde onmiddelli­jk de ambulance. Als hij niet bij me geweest was of langer had gewacht om de ambulance te bellen, dan was het helemaal anders afgelopen. Kort na mijn zware revalidati­e heb ik dan mijn vriend Pieter leren kennen. Hij heeft me vanaf het begin enorm gesteund. Door het infarct besef ik eens zo hard hoe snel iets kan gaan. Dat geeft me ook extra motivatie om niets uit te stellen. Als ik een droom heb, ga ik ervoor. Net zoals voor deze escaperoom”, vertelt Sofie.

Geheimen

Wie de escape room op Alden Biesen betreedt, moet de oudste geheimen van de orderidder­s ontrafelen. “Je gaat via raadsels, puzzels en opdrachten op zoek naar de monstrans van de Heilige Maria der Duitsers in Jeruzalem. De legende zegt dat de ridder die deze bezat, alle macht en aanzien kreeg. Volgens de geruchten heeft een sluwe schildknaa­p de schat verborgen op een geheime locatie. In de kelders van Alden Biesen zijn dus heel wat geheimen verborgen”, vertelt Pieter Flach (31). “We zijn een goed team. Filip is erg creatief en schrijft zelf de muziek die in de escape room afgespeeld wordt. Sofie is graag met cijfertjes bezig, met de decoratie en locatie. Zelf ben ik volop bezig met het bedenken van raadsels en ik doorkruis met plezier heel het land op zoek naar de ideale elementen voor onze escape room. Wie het aandurft, zal binnenstap­pen in een uitdagend spel.”

→ De escape room is open van 5 juli tot en met 28 augustus. Elke weekdag behalve maandag. Min. 3, max 6 deelnemers per groep. Prijs: 25 euro

→ www.alden-biesen.be/beleef

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium