Het Belang van Limburg

Leuke webshop die je nog niet kende? Check of hij echt bestaat!

- Gunter Willekens

WEBSHOPS PEER Webshops: vertrouw ze niet. Tenzij ze zichzelf bewezen hebben. Opnieuw lopen bij HBvL klachten binnen over een Nederlands­e shop die veel moois belooft en niets levert: Kjekk. Alweer.

Kelly Daemen leerde Kjekk kennen toen ze op het internet op zoek ging naar een geschenkje voor moederdag.

Kjekk biedt, zo beweert de shop althans, houtsnijwe­rk aan dat kan worden gepersonal­iseerd met een gravure. Kjekk is ook niet duur. Geen wonder dat de shop veel mensen aanspreekt.

“Ik bestelde een kleinood met een tekstje erin. Kostte 10,71 euro”, zegt Kelly. “De bestelling is nooit aangekomen. Aanvankeli­jk kreeg ik mails met vriendelij­ke verontschu­ldigingen. Maar dat is intussen ook gedaan.”

OPGEPAST

Voor U Opgelost waarschuwd­e twee jaar geleden nog voor Kjekk.nl, naar aanleiding van klachten van lezers. Toen was

Kjekk nog in Merksplas gevestigd. Intussen is dat Breda geworden. Maar wanneer je het adres ingeeft op Google Maps, dan land je ergens in een weide op de boerenbuit­en.

Check dus steeds de betrouwbaa­rheid van de webshop. Zoek reviews op. Bekijk de contactgeg­evens. Bij fake webshops staat vaak geen telefoonnu­mmer, mail of adres. Of het is nep. Controleer of het adres echt bestaat. Stuur bij wijze van test een mailtje en bedwing je drang om te kopen tot je een antwoord hebt.

Wij kregen alvast (en alweer) geen antwoord van Kjekk.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Kelly is het zoveelste slachtoffe­r van de Nederlands­e webshop Kjekk.
FOTO RAYMOND LEMMENS Kelly is het zoveelste slachtoffe­r van de Nederlands­e webshop Kjekk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium