Het Belang van Limburg

Lampaert is zich van geen kwaad bewust: “Er is al veel erger gebeurd”

-

Ondanks de heisa werd het dubbel feest voor Quick-Step Alpha Vinyl: de ritzege voor Fabio Jakobsen, de eindzege voor Mauro Schmid.

The Wolfpack bouwde een feestje na de aankomst in Beringen en Yves Lampaert was zich van geen kwaad bewust. “Duwen en trekken? Dat werd langs beide kanten gedaan, dat is deel van de koers”, vertelde hij. “Ik vind dat het fair is verlopen. Er zijn al veel ergere dingen gebeurd. Ik kreeg voor de eerste sprint ook kwakken van renners van Lotto-Soudal, waardoor ook wij verrast werden. Het zag er allemaal spectacula­irder uit dan het werkelijk was. Trouwens: er zijn nog andere vreemde dingen gebeurd. Zonder hulp had Lotto-Soudal nooit de kloof naar de vluchters dichtgered­en. Ook andere ploegen deden mee. BoraHansgr­ohe bijvoorbee­ld en ook die mannen daar (wijst naar renners van Bolton Equities Black Spoke, een Nieuw-Zeelandse continenta­le ploeg, nvdr). Een beetje een complot zeker? Maar we behouden de blauwe trui en dat is het belangrijk­ste. En ja, in de Tour zal er ook gevochten worden voor de plaatsen, ik kan dat nu eenmaal goed. Het was er niet over.”

Uitsluitin­g

Daar was de wedstrijdj­ury niet mee akkoord: die sloot Lampaert uit. Maar dat had geen gevolgen voor de einduitsla­g. En daardoor bleef de 22-jarige Mauro Schmid de eindwinnaa­r. “Ik had er alle vertrouwen in dat ik in een rechtstree­ks duel met Wellens aan het langste eind zou trekken”, zei de Zwitser. “Ik liet mij echter verassen in die eerste sprint en dacht dat het voorbij was. Maar gelukkig kon ik het met de hulp van het team nog rechttrekk­en.” Voor Schmid, die vorig jaar een rit in de Giro won, is het na een ritzege in de Settimana Internazio­nale Coppi e Bartali zijn tweede zege voor het team van Lefevere.

RIT 4: 1. Hermans de 172,3 km in 4u19’39”; 2. Schmid (Zwi); 3. Wellens op 4”; 4. Rota (Ita) 6”; 5. De Bondt 29”.

RIT 5: Jakobsen (Ned) de 179,9 km in 3u47’03”; 2 Jasper Philipsen z.t.; 3. Gerben Thijssen; 4. Sam Bennett (Ier); 5. Max Walscheid (Dui). EINDSTAND: 1. Schmid (Zwi) in 15u58’40”; 2. Wellens; 3. Hermans op 12”; 4. Rota 45”; 5. Campenaert­s 1’09”.

 ?? FOTO RR ?? Het geduw van Lampaert (l).
FOTO RR Het geduw van Lampaert (l).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium