Het Belang van Limburg

“Het BK moet me ook liggen”

-

Carte blanche zondag voor Gerben Thijssen in de Baloise Belgium Tour. De Genkenaar was het speerpunt van de dag bij Intermarch­é en eindigde knap derde.

“Ik ben erg blij met dit resultaat”, zei Thijssen. “In Knokke-Heist werd ik pas tiende en dat woog een beetje. Vandaag kreeg ik de kans om me te herpakken, met de steun van de volledige ploeg. Ik denk dat ik in de sprint net te lang wachtte. Ze kwamen me plots van overal voorbij gestoven, ik had dus nog wat werk om naar het podium te rijden. Het ging enorm snel. Winnen zat er niet in, dat voelde ik meteen. Maar tweede of derde was wel nog mogelijk. En nu kijk ik vooruit naar het BK in Middelkerk­e. Ook dat moet me liggen.”

Sterke Jakobsen

Fabio Jakobsen sprintte zondag machtig naar zijn eerste en enige ritzege in deze Baloise Belgium Tour. “Zo, het is eerlijk verdeeld deze week. Eentje voor Pedersen, eentje voor Philipsen en eentje voor mij”, aldus Jakobsen. “Met de eindwinst van Schmid en de tijdritzeg­e van Evenepoel in Zwitserlan­d doen we het dus niet slecht vandaag. Vrijdag had ik nog pech met die lekke band, maar dat gebeurt nu eenmaal. Vandaag koos het geluk wel mijn kant.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium