Het Belang van Limburg

Vier vaststelli­ngen in de Tiense bakoven.

-

Kern nog niet compleet

een loden hitte startte STVV met twee verschille­nde elftallen in respectiev­elijk de eerste en tweede helft. Telkens ging het om een mix van A-kernspeler­s en jongeren. Die domineerde­n, maar kregen het defensieve blok van de stugge thuisploeg niet ontwricht. Vooral in de aanval vallen de Kanaries momenteel te licht uit na de terugkeer van Taichi Hara naar Alaves. Een transferdo­ssier dat STVV overigens nog niet heeft opgegeven, maar op een doorbraak is het nog wachten. “Op dit moment moet ik met een heel kleine groep werken”, stelde coach Bernd Hollerbach vast. “Iedereen kan zien dat we op het middenveld en in de aanval nog een kwaliteits­injectie nodig hebben. Net als een jaar geleden probeer ik er het beste van te maken met hetgeen ik voorhanden heb.”

In afwachting van nieuwe versterkin­gen kreeg ook in Tienen opnieuw een handvol jongeren de kans om zich te tonen. Daaronder Boets, Smets, Delorge, Van Helden en Librici. “Onze jongeren hebben talent en ik geef ze in deze fase van de voorbereid­ing graag een kans, maar je merkt dat ze nog stappen moeten zetten”, concludeer­de Hollerbach.

Van Dessel maakt rentree

Voor het eerst in tien maanden mocht Stan Van Dessel in de Suikerstad nog eens een wedstrijds­hirt aantrekken. De 20-jarige Brabander lag al die tijd in de lappenmand met een gescheurde kruisband maar mag zich dus eindelijk weer voetballer noemen. Hollerbach posteerde hem op de linkerflan­k, een positie waarin de coach duidelijk mogelijkhe­den ziet voor Van Dessel na het vertrek van Arnaud Dony naar Union. “Iedereen kent zijn potentieel maar we moeten voorzichti­g zijn met ‘Stany’”, aldus Hollerbach. “Hij is lange tijd uit geweest en het is altijd link om terug te keren na een knieblessu­re. Ik probeer hem stap voor stap terug te brengen naar zijn oude niveau.”

Kaya scoort bij debuut

een nieuw gezicht in het STVV-shirt was dat van Fatih Kaya. De Duits-Turkse zomeraanwi­nst van de Kanaries mocht in de tweede helft opdraven en scoorde meteen bij zijn debuut. In blessureti­jd tekende de spits voor de Truiense eerredder. Kaya liet zich vooral opvallen door zijn balvasthei­d en dat zinde Hollerbach wel. “Je kan zien dat hij zijn lichaam goed gebruikt”, stelde de STVV-coach vast. “Fatih kwam echter geblesseer­d toe. Hij speelde pas voor het eerst zonder kniebrace. Zijn eerste wedstrijdm­inuten in vier maanden zullen hem vertrouwen geven. Als hij topfit is, kan hij zeker een meerwaarde zijn voor ons.”

Resultaat telt niet voor Hollerbach

Net als een week eerder tegen eersteprov­incialer Zepperen-Brustem kon STVV ook haar tweede oefenpot tegen een club uit eerste amateur niet winnen. Hollerbach tilde er niet zwaar aan. “In deze fase van de voorbereid­ing moeten we vooral hard werken”, sprak de STVV-coach. “Onze fysieke paraatheid was vorig seizoen onze grote kracht. Dat moeten we opnieuw bereiken. We hebben nog vijf weken voor de competitie start. Eind juli moeten we over onze ‘power’ beschikken. Nu ben ik vooral tevreden dat de spelers ritme konden opdoen en dat niemand een blessure opliep. De foutjes die tot de tegengoals leidden, wijt ik aan vermoeidhe­id. Niets om ons zorgen over te maken.”

KVK TIENEN: Nijsen (46’ Vanmarseni­lle) - Singh (46’ Saidi), Claes (46’ Kitoko), Vanwesemae­l (46’ Bergiers), Berten (46’ Vanweerts), Jochmans (62’ Maho), Bracke (46’ Lenaers), Bentayeb (62’ Jacobs), Meeus (46’ Kempeneers), Coenen (46’ Chantrain), Naudts (46’ Matterne).

STVV: Boets (46’ Craninx) – Hashioka (46’ Janssens), Teixeira (46’ Leistner), Al-Dakhil (46’ Bauer), Van Dessel (46’ Bocat) – Delorge (46’ Smets), Van Helden (46’ Konaté), Dumont (46’ Brüls), Kagawa (46’ Kaya) - Librici, Koita (25’ De Vos (46’ Hayashi)).

DOELPUNTEN: 13’ Bentayeb 1-0; 20’ Claes 2-0; 90’ Kaya 2-1; 94’ Vanweerts 3-1. STRAFSCHOP: 92’ Brüls (gemist).

GELE KAART: 38’ Jochmans (overtredin­g). SCHEIDSREC­HTER: Timmermans. TOESCHOUWE­RS: 550.

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Aanvoerder Toni Leistner en co druipen teleurgest­eld af na de nederlaag.
FOTO BART BORGERHOFF Aanvoerder Toni Leistner en co druipen teleurgest­eld af na de nederlaag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium