Het Belang van Limburg

19 Genkies geven startschot voor het nieuwe seizoen

-

Een maand geleden sloot KRC Genk een tegenvalle­nde campagne in Mechelen af met een bloedeloos gelijkspel. Tijd voor eerherstel en wie moet daartoe de aanzet geven? De captain, inderdaad. Maandag om 8 uur wordt – noblesse oblige – kapitein Bryan Heynen als allereerst­e speler weer bij professor Bert Op ’t Eijnde verwacht voor de jaarlijks weerkerend­e tests. Negen uur later sluit Daniel Muñoz als 19de in de rij een intensieve dag af. Opvallende, nieuwe namen in de lijst zijn de jongeren Tuur Rommens, Kamiel Vande Perre, Adnan Abid en Matisse Didden. Zij krijgen een uitgelezen kans om zich te handhaven bij de Genkse elitetroep­en. Ontbreekt voorlopig nog: Bilal El Khannous. Die sluit, wegens schoolexam­ens, pas later in de week aan. In de wandelgang­en valt trouwens te horen dat de Marokkaans­e Belg dicht bij een nieuw contract staat. Dinsdag, op de eerste veldtraini­ng van kersvers coach Wouter Vrancken, zullen ook de beloften Sekou Diawara, Yentl Van Genechten,

Mika Godts en Dario CutillasCa­rpe van de partij zijn. Zij blijven bij de A-kern tot na de eerste oefenpot in Termien. Daarna verkassen zij naar de spelersgro­ep voor 1B. In zijn eerste week beschikt Vrancken dus over 23 spelers.

Wat de ‘ouderen’ betreft, is het frappant dat de drie Colombiane­n nu al acte de présence geven, hoewel zij na afloop van het seizoen nog een interlandv­erplichtin­g hadden. De overige Genkse internatio­nals genieten nog van een extra week vakantie en worden pas op maandag 27 juni weer in Genk verwacht. Hetzelfde geldt voor Mark McKenzie, Paul Onuachu en Theo Bongonda. Passeren maandag op de loopband: Heynen, Jukleröd, Sadick, Ouattara, Trésor, Geusens, Oyen, Vandevoord­t, Lucumi, Cuesta, Toma, Didden, Chambaere, Leysen, Penders, Abid, Rommens, Vande Perre en Muñoz. Genieten nog van vakantie: McKenzie, Onuachu, Bongonda, Ito, Paintsil, Arteaga, Preciado, Hrosovsky, Thorstvedt, Nemeth en John.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium