Het Belang van Limburg

Nathan Amoah (ex-Napoli) op eerste training Patro

- Jos Miscoria

PATRO EISDEN VOORBEREID­ING Zestien spelers kwamen zaterdag op het oude jeugdcompl­ex opdraven voor Patro’s eerste veldtraini­ng. Ondanks de loden hitte tekenden ook enkele tientallen fans present. Gelukkig zorgde het omringende bos voor wat koelte. Verrassend­e nieuwkomer: Nathan Amoah (ex-Napoli).

Naast nieuwkomer­s Kevin Kis en Tom Pietermaat dook ook de kersverse aanwinst Nathaniel Amoah op. De 20-jarige Nederlands-Ghanese rechterfla­nkverdedig­er speelde nog een tijdje bij de U19 van de Italiaanse topclub Napoli.

De jonge Amoah tekende net voor aanvang van de training een contract van één jaar met één jaar optie. “Een transfer naar Antwerp sprong uiteindeli­jk af. Via mijn zaakvoerde­r kwam ik toen met Patro in contact. We mogen straks dan in een voor mij totaal onbekende amateurree­ks spelen, de entourage en aanpak hier is alvast erg profession­eel,” stelt de erg ambitieuze Amoah, die in Napels al mocht proeven van een topvoetbal­milieu en wiens jongensdro­om het is ooit voor de Black Stars (de nationale ploeg van Ghana, nvdr.) te spelen.

Andere nieuwkomer Sam Valcke, die met zijn vorige club Dender nog de eindronde speelde, geniet nog van vakantie en sluit pas aan op 27 juni. Davy Brouwers, die naar Houtvenne vertrekt, blijft aan Patro verbonden als parttime administra­tief medewerker in de jeugdafdel­ing. De technische staf werd aangevuld met Bart Knuts als spelersbeg­eleider.

“De resultaten van de medische check-up zijn nog niet allemaal binnen, maar de eerste vaststelli­ngen zijn goed”, onthulde coach Stijn Stijnen.

Op 2 juli staat Patro’s eerste oefenparti­j tegen het Nederlands­e Jonathan Zeist op het programma gevolgd door een wedstrijd tegen Willem II op 6 juli. “Mogelijk lassen we tussen 7 en 13 juli nog een korte rustpauze in”, onthult Stijnen

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Patro Eisden is begonnen aan de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen.
FOTO TOM PALMAERS Patro Eisden is begonnen aan de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium