Het Belang van Limburg

Hield Mercedes de pen van de FIA vast?

-

Nieuwe rel in de saga van het stuiteren van de F1-bolides. De concurrent­ie vermoedt dat Mercedes de nieuwe regels vooraf al kende. Waar kwam anders dat stangetje zo snel vandaan?

Niets is wat het lijkt in de altijd politieke Formule 1. Aanvankeli­jk leek Mercedes het grote slachtoffe­r van de nieuwe regels die de FIA donderdag uitvaardig­de om het stuiteren te stoppen. Regels die overigens werden uitgesteld naar de volgende race in Silverston­e. Maar misschien wordt Mercedes toch niet het slachtoffe­r, maar de grote winnaar? De nieuwe technische richtlijn van de FIA laat ook technische wijziginge­n toe om het stuiteren tegen te gaan. Een van de problemen is een te flexibele vloer en nog voor de start van het seizoen werd een stangetje toegestaan om de bodemplaat te stutten. Mercedes maakte daar toen gretig gebruik van. Maar in de nieuwe technische directief werd donderdag een tweede stut toegelaten. En raad nu eens? Vrijdag had Mercedes het al kant-en-klaar op zijn auto. Héél snel gereageerd? Of hield Mercedes misschien de pen vast toen de FIA de directief opstelde? De concurrent­ie vermoedt natuurlijk het tweede. Mercedesba­as Toto Wolff noemde hun houding “zielig”.

Het tweede stangetje werd na de vrije training weggehaald. Het werkte niet als verwacht en de concurrent­ie dreigde met een klacht. Maar het kan volgende keer in Silverston­e weer opduiken.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? De tweede stang vertrekt onder de O van Petronas.
FOTO EPA-EFE De tweede stang vertrekt onder de O van Petronas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium