Het Belang van Limburg

Everts en Geerts volgend jaar ploegmaats bij KTM?

- Jürgen Schrooten

MOTORCROSS MX2

De Belgische motorcross­ers liggen goed in de markt. Jago Geerts wordt het hof gemaakt door KTM. Liam Everts zou ook wel eens kunnen doorschuiv­en naar het fabriekste­am van de Oostenrijk­se constructe­ur.

Liam Everts heeft dit jaar enorm stappen gezet. In zijn debuutseiz­oen in het WK is de Lummenaar - nog altijd maar 17 jaar - op korte tijd een vaste waarde in de top 7 geworden. Everts junior - die momenteel voor satelliett­eam Diga Procross KTM rijdt - flirt nu en dan zelfs al met het GP-podium. En dat hebben de grote bazen bij KTM Red Bull natuurlijk ook in de smiezen. Everts heeft nog een contract tot eind 2023 bij de Oostenrijk­se constructe­ur. De kans is dus groot dat hij volgend seizoen doorschuif­t naar het fabriekste­am. “Hoe en wat er in 2023 gebeurt, is nog niet helemaal duidelijk. Er lopen nog gesprekken”, wil en kan papa Stefan er momenteel niet meer over zeggen.

Vialle naar VS

Als Liam doorschuif­t, zou hij wel eens ploegmaat kunnen worden van Jago Geerts, de huidige leider in de MX2. Het contract van de Kempenaar bij Kemea Yamaha loopt na dit seizoen af. Het Genkse team doet er alles aan om Geerts aan boord te houden, maar heeft intussen stevige concurrent­ie gekregen van KTM. De oranje brigade is naarstig op zoek naar een nieuwe kopman in de MX2, nu Tom Vialle heeft aangegeven dat hij naar de Verenigde Staten wil.

“Er zijn inderdaad gesprekken lopende met beide partijen”, bevestigt Geerts’ manager Stefan Geukens. “Jago zal sowieso in de MX2 blijven in 2023. Voor welk team? Die knoop wil hij zo snel mogelijk doorhakken.”

 ?? FOTO PHOTOGRAPH­IC ART ?? Jago Geerts (l) en Liam Everts.
FOTO PHOTOGRAPH­IC ART Jago Geerts (l) en Liam Everts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium