Het Belang van Limburg

Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts na ‘afslachtin­g’: “Ze hadden precies een toverdrank­je gedronken”

- Vincent Van Genechten

DARTS WORLD CUP Even werd er gedroomd bij Team Belgium, maar Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts werden in de kwartfinal­es van de World Cup uitgeschak­eld door een sterk Australië. “Ze hadden precies een toverdrank­je gedronken”, aldus Van den Bergh.

De dubbelweds­trijden, daar zijn de Belgen normaal super in. Nog nooit hadden ze op de World Cup een wedstrijd met z’n twee verloren. Tot zondag. Simon Withlock en Damon Heta gooiden in de kwartfinal­es liefst 109 gemiddeld op weg naar een 4-0-pandoering. De teleurstel­ling bij Team Belgium was enorm.

Anticlimax

“Ze hadden precies een toverdrank­je gedronken tijdens de pauze”, sakkerde Van den Bergh. “Wij zijn hier normaal zó goed in en dan gooien die mannen 120 gemiddeld na drie legs en staan we 3-0 achter. Dat doen die niet nog een keer, daar ben ik zeker van.”Ook Huybrechts moest even bekomen van de zware nederlaag. “Dit is een anticlimax”, klonk het. “Dimi begon goed tegen Heta, hij speelde een heel goeie wedstrijd. Ook ik probeerde de winst binnen te halen in mijn eigen wedstrijd, maar Whitlock was net iets beter. En in de koppels, tja… Ze hebben ons echt afgemaakt.”

 ?? FOTO RR ?? Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh.
FOTO RR Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium