Het Belang van Limburg

WIELRENNEN Rutger Wouters boekt derde zege in één week tijd

- Freddy Vaes

Rutger Wouters won in Binderveld zijn derde wedstrijd in één week tijd. Bij de nieuweling­en schreef Nio Vandevorst uit Zelem de lastige wedstrijd in Romsée op zijn naam na een indrukwekk­ende solo.

Voor de 50ste - en misschien wel de laatste - Kermisprij­s in Binderveld kwamen zaterdag slechts 24 deelnemers opdagen. De verzengend­e hitte zal daarbij zeker hebben meegespeel­d. Maar dat maakt niet de rekening van Rutger Wouters, die er zijn 16de zege van het seizoen behaalde. Hij was de sterkste van een compleet Limburgse kopgroep (met ook nog Timo Stevens, Milan Paulus, Joris Haex en Jef Knevels), die het peloton op zeven minuten fietste. Na Aartselaar en Bierbeek was het al Wouters’ derde triomf in amper één week tijd. De taaie Stevens versloeg streekgeno­ot Paulus in een spurtje voor de tweede plaats. Een dag later nam Stevens revanche in Halen-Zelk. De gewezen prof - vandaag zelfstandi­g ramenwasse­r - mag dan een vergunning als elite 3 hebben, als hij aan de start komt van een ‘echte’ elitewedst­rijd moet men altijd rekening met hem houden. Timo maakte deel uit van een kopgroep van vijf met daarbij de Limburgers Scherpenbe­rgh en Cortjens, maar ook sterke kerels als Mariën en Cohnen. Een spurt met vijf werd het niet. Stevens wist zich lichtjes af te zonderen om zo zijn eerste zege bij de elite zonder contract te behalen.

Bij de nieuweling­en voerde nationaal kampioen Nio Vandevorst zaterdag in de zware wedstrijd in Romsée een sterk nummertje op. Iets voorbij halfweg reed hij op een beklimming eerst een gaatje op de leider dicht, om daarna in zijn eentje verder te gaan. Een indrukwekk­ende solo van bijna 30 kilometer die hij met succes afrondde. Vandevorst won met meer dan drie minuten voorsprong. Goed voor zijn vijfde seizoensze­ge.

 ?? FOTO FV ?? Nio Vandevorst was de sterkste in Romsée.
FOTO FV Nio Vandevorst was de sterkste in Romsée.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium