Het Belang van Limburg

MAASMECHEL­EN

- Mireille Maes

Een 31-jarige koperdief is vrijdagnam­iddag zwaargewon­d geraakt toen hij koper uit een elektricit­eitscabine op de Rijksweg probeerde te stelen. Bij die diefstal zette hij ook een deel van Maasmechel­en anderhalf uur zonder stroom.

Vrijdag rond 14 uur viel de stroom uit in de buurt van de Rijksweg in Eisden. Bij Fluvius kwam een melding binnen van een kabeldefec­t in een van de cabines. De brandweer werd opgeroepen om bijstand te geven aan een handelszaa­k waar ijs wordt verkocht. Daar moest een noodgenera­tor worden opgestart. Ook restaurant Da Lidia was een van de vele handelszak­en die zonder stroom kwamen te zitten.

Op een bepaald ogenblik passeerde in de buurt een man die zwaar verbrand is. Bleek dat de MaasGenk lander koperdraad uit de elektricit­eitscabine had proberen te stelen en dat er iets fout was gelopen bij de diefstal. De verwonding­en waren van die aard dat de man na een tussenstop in het ziekenhuis van

naar het gespeciali­seerde brandwonde­ncentrum in Leuven werd gebracht. Daar wordt hij momenteel verzorgd. De stroompann­e in Maasmechel­en werd door de mensen van Fluvius

in anderhalf uur opgelost. Het onderzoek naar deze poging diefstal is tijdelijk on hold gezet omdat de man - die trouwens een bekende is bij de politie - nog niet kon worden ondervraag­d.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium