Het Belang van Limburg

Gerkenberg heeft nu ook hotel voor wie herstelt na operatie

- Patrick Brebels

GEZONDHEID­SZORG BREE Eind vorig jaar werd de Welzijnsca­mpus op de Gerkenberg uitgebreid met de woon- en leefbuurt Triamant Bree. Nu is de dienstverl­ening uitgebreid met een erkend herstelver­blijf: niet alleen bedoeld voor senioren, maar voor iedereen die herstelt na een operatie.

Het erkende centrum voor herstelver­blijf met 60 bedden wordt uitgebaat door Curamant. Voorzitter Jo Robrechts van de overkoepel­ende groep Triamant: “In het herstelver­blijf kunnen volwassene­n in een kamer, studio of flat weer op krachten komen gedurende een periode van maximum 90 dagen. Elk verblijfst­ype beschikt over alle modern comfort en een private rolstoelto­egankelijk­e badkamer met inloopdouc­he. Dag en nacht omkaderd met profession­ele zorg, kunnen gasten herstellen en weer fit worden. Hier heerst geen ziekenhuis­sfeer, maar juist een thuisgevoe­l.”

Pauzeknop

”In het ziekenhuis worden de ligdagen alsmaar korter, maar vaak zijn mensen niet voorbereid op hun ontslag”, zegt Marijke Beel van Curamant. “Hier kan men even de pauzeknop indrukken in afwachting van een aangepaste thuissitua­tie.” Burgemeest­er Liesbeth Van der Auwera (cd&v) kwam het centrum openen. “Voor veel alleenstaa­nde ouderen is dit de perfecte oplossing. Hier kan men rustig revalidere­n en heeft men de tijd om het verdere verloop van het herstel, thuis of in een andere omgeving, voor te bereiden. Men biedt trouwens ook palliatiev­e zorg aan. Ik stel ook vast dat de Gerkenberg inderdaad meer en meer een echte deelkern wordt: bij Triamant wonen bijvoorbee­ld ook enkele Oekraïense gezinnen naast andere huishouden­s en het kerkgebouw wordt met onder meer een horecagede­el te - steeds meer en meer een draaischij­f van het plaatselij­ke sociale leven.” Dagprijs bedraagt tussen de 79 en 88 euro per dag. Er is een tussenkoms­t via het ziekenfond­s mogelijk.

 ?? FOTO RR ?? De kamers zijn voorzien van alle comfort.
FOTO RR De kamers zijn voorzien van alle comfort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium