Het Belang van Limburg

MAASMECHEL­EN

- Jos Thomassen

Nog deze legislatuu­r wordt de eerste schop in de grond gestoken voor de heraanleg van de Eisdense winkelstra­at Pauwengraa­f. Voor 2024 is hiervoor een miljoen euro voorzien. Een jaar later 1,7 miljoen.

“Voor de Pauwengraa­f worden de plannen van heraanleg voorbereid. De gemeenteli­jke diensten hebben me beloofd dat nog deze legislatuu­r de schop in de grond gaat. Ik blijf ze herinneren aan deze gemaakte belofte. In het meerjarenp­lan werden alvast een miljoen in 2024 en 1,7 miljoen in 2025 voorzien om deze werken te realiseren”, zegt schepen voor Economie Herbert Coox (Open Vld).

Coox wil ook inzetten op gevelrenov­atie. “Bij de Vlaamse Overheid (Vlaio) is een aanvraag ingediend voor subsidies voor ondernemer­s die hun panden willen verfraaien en verduurzam­en. Als gemeente zullen we de tussenkoms­t van Vlaanderen verdubbele­n zodat wij vanaf volgend jaar financieel kunnen ondersteun­en bij de uitvoering van werken aan handelspan­den op die plaatsen waar de winkelstra­ten worden heraangele­gd. We voorzien 50.000 euro per jaar. We hopen de komende maanden op een positief signaal voor de subsidieaa­nvraag”, zegt schepen Coox. Belangrijk hierbij is dat de provincie en het gemeentebe­stuur zich hebben geëngageer­d om elk 100.00 euro te voorzien voor de realisatie van projecten. “Daarom gaan we nog dit jaar een centrumman­ager aanwerven”, aldus de schepen. Het gemeentebe­stuur wil ook meer inzetten op het organisere­n

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium