Het Belang van Limburg

“Pastorij is bijenkorf die mensen verenigt”

-

MAATSCHAPP­ELIJK WERK

Negen jaar nadat onder de vleugels van de Universite­it Hasselt de Universite­it voor het Maatschapp­elijk Belang werd opgericht, heeft de organisati­e nu een eigen thuis. “We hebben samengezet­en met de kerkraad van de parochie en die was meteen enthousias­t over onze bedoelinge­n”, vertelt Felix Bergers. “We willen van de pastorij een soort bijenkorf maken van allerlei initiatiev­en die mensen nauwer samenbreng­en en leiden tot meer solidarite­it en hartelijkh­eid. Daarom is het geweldig dat ook de Godskesbie­b, de materialen­uitleendie­nst van buurtwerki­ng Unie Godsheide hier haar onderkomen heeft. Iets wat mensen zeker ook dichter bij mekaar brengt.”

Kerk

“We kunnen, na afspraak, voor grotere evenemente­n ook de kerk gebruiken, waar we al de Wereldgebe­dsdag organiseer­den. Die stond in het teken van de samenwerki­ng tussen alle levensbesc­houwingen, over de grenzen van de levensvisi­es heen. In de kerk willen we graag maandelijk­s een interleven­sbeschouwe­lijk aanbod brengen, van muziek tot dans, van panelgespr­ek tot tentoonste­lling, van zitmeditat­ie tot andere happenings. We liggen hier trouwens middenin de kern van Godsheide, met naast de kerk en de pastorij ook de ruime tuin erachter, het jeugdhuis, de harmonieza­al en het vroegere café Bij Vieke waar af en toe informele momenten kunnen.”

Raven

In de pastorij krijgt de UMB ook een eigen onthaallok­aal met secretaria­at en straks is ook de bovenverdi­eping klaar voor gebruik. “Als we tenminste onze huisdieren, vier raven die geregeld via de schouw binnen geraken, er weg krijgen”, lachen kerkraadvo­orzitter en ‘klusjesman’ Leo Nijsen en secretaris Jos Briers. “Onze parochie staat zeker open voor UMB. Op deze manier krijgt de pastorij een prachtige invulling, die onze dorpskern nog meer leven inblaast dan er vandaag al is.”

→ De agenda van UMB is te raadplegen via

www.socialekal­ender.be

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? “We willen van de pastorij een soort bijenkorf maken van allerlei initiatiev­en die mensen nauwer samenbreng­en en leiden tot meer solidarite­it en hartelijkh­eid”, zegt Felix Bergers.
FOTO SERGE MINTEN “We willen van de pastorij een soort bijenkorf maken van allerlei initiatiev­en die mensen nauwer samenbreng­en en leiden tot meer solidarite­it en hartelijkh­eid”, zegt Felix Bergers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium