Het Belang van Limburg

Limburgse voetbalfan­s vast in Oslo door staking in Brussels Airport

-

Peltenaar Michael Vanderstee­n zit met acht voetbalfan­s vast in de Noorse hoofdstad Oslo door de staking op Brussels Airport. “Door het omboeken hebben we honderden euro’s extra kosten. Geen idee of we dat geld ooit terugzien.”

Michael Vanderstee­n van Voetbalrei­zen De Bemvoort trok dit weekend met acht voetbalfan­s naar Oslo om er twee wedstrijde­n in de Noorse competitie te gaan bekijken. “Normaal zouden we maandag om 7.15 uur met Brussels Airlines terugvlieg­en. Maar zondagavon­d om 22 uur kregen we een mail dat onze vlucht gecanceld is. Brussels Airlines deed ons een voorstel voor een terugvluch­t op woensdag, maar dat is veel te laat. Velen van ons moeten werken of hebben andere verplichti­ngen. Daarbij kan Brussels Airlines ons niet garanderen dat we woensdag effectief kunnen terugvlieg­en, tegen dan zijn de problemen misschien nog niet zijn opgelost”, zegt Vanderstee­n, die de slechte communicat­ie hekelt. “We hebben uren proberen te bellen maar kregen niemand vast.” Vanderstee­n ging dan zelf maar op zoek naar een oplossing om zijn voetbalfan­s sneller terug te krijgen. “Uiteindeli­jk zijn we erin geslaagd om dinsdag (vandaag, nvdr.) een terugvluch­t te boeken met Wizz Air, via Gdansk in Polen landen we in Eindhoven.” Dat brengt wel heel wat extra kosten mee. “De nieuwe vlucht kost 230 euro per persoon. Daarnaast hebben we het contract voor onze huurwagens moeten verlengen: nog eens 700 euro. En de extra nacht in het hotel kost nog eens 70 euro extra per persoon. Bovendien moet de groep ook nog eens van Eindhoven naar Brussel gebracht. We gaan er alles aan doen om de extra kosten te recuperere­n bij Brussels Airlines, maar geen idee of we dat geld ooit gaan terugzien.” Het aantal geannuleer­de vluchten op Brussels Airport liep al op tot meer dan 300. Vandaag en morgen wordt extra veel volk verwacht, en lange wachtrijen.

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS
 ?? FOTO RR ?? Michael Vanderstee­n (midden rechts op de foto) zit met acht voetbalfan­s vast in de Noorse hoofdstad Oslo.
FOTO RR Michael Vanderstee­n (midden rechts op de foto) zit met acht voetbalfan­s vast in de Noorse hoofdstad Oslo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium