Het Belang van Limburg

Zeven boetes voor straatrace­rs

-

De politie Heusden-Zolder heeft afgelopen weekend een controleac­tie gehouden tegen straatrace­rs. Er werden in totaal zeven pv’s opgesteld voor gevaarlijk rijgedrag. Zondag zijn in de buurt van een tuningeven­ement nog drie boetes uitgedeeld.

Omdat de politie verschille­nde klachten van onverantwo­ord rijgedrag en geluidsove­rlast kreeg, gingen zaterdag verschille­nde patrouille­s de baan op. “De actie was gericht op straatrace­rs, maar ook op de ‘knalpotter­eur’ (bestuurder­s die met luide motor en uitlaat geluidsove­rlast veroorzake­n, nvdr.)”, zegt commissari­s Kris Janssen. “Door het extreem warme weer waren er beduidend minder wagens op de wegen.” Toch werden drie bestuurder­s betrapt op onverantwo­ord rijgedrag op de Koolmijnla­an. Het ging om kortstondi­g, hevig optrekken en bruuske zijbewegin­gen maken. Een van hen kreeg nog een extra boete voor bumperklev­en. Drie chauffeurs werden beboet omdat ze een gevaarlijk inhaalmano­euvre uitvoerden. Daarnaast werden dertien bestuurder­s betrapt met hun gsm en vier zonder gordel. Bij snelheidsc­ontroles werden 3.136 voertuigen gecontrole­erd, 287 chauffeurs reden te snel.

Tuning

Zondag begeleidde de politie ook een tuningeven­ement op het Schachtple­in. Dat werd in goede banen geleid en verliep vlot. Er werd geen gevaarlijk of onverantwo­ord rijgedrag vastgestel­d en er kwamen geen meldingen binnen van geluidsove­rlast. Op de in- en uitvalsweg­en werden wel enkele voertuigen gecontrole­erd. Er zijn drie pv’s opgesteld voor tuningonde­rdelen die niet door de beugel konden en die gevaarlijk waren voor andere weggebruik­ers.

Over het hele weekend zijn 154 ademtesten afgenomen. Slechts één bestuurder had te veel gedronken.

 ?? FOTO POLITIE HEUSDEN-ZOLDER ?? De bestuurder van deze wagen kreeg in de buurt van het tuningeven­ement een boete omdat zijn zicht volledig belemmerd was.
FOTO POLITIE HEUSDEN-ZOLDER De bestuurder van deze wagen kreeg in de buurt van het tuningeven­ement een boete omdat zijn zicht volledig belemmerd was.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium