Het Belang van Limburg

HOUTHALENH­ELCHTEREN

- Chris Nelis

In vakantiepa­rk Hengelhoef zijn de afgelopen weken verschille­nde gasten slachtoffe­r geworden van een hele reeks inbraken. Patrick Verrijck uit Peer bleef de hele nacht op om dieven te kunnen betrappen. “In één nacht hebben we negen mensen moeten wegjagen.”

Het is genoeg geweest voor Patrick Verrijck. Eerder dan gepland rolt hij zijn caravanten­t op om weer huiswaarts te keren. “Ik ben het beu”, foetert de man uit Peer. “We zijn naar hier gekomen voor wat rust, maar we keren met een pak stress weer huiswaarts. Aanvankeli­jk was er geen probleem. Tot de eerste inbraken op 18 mei. Op 20 mei is zelfs alles wat draagbaar was gestolen uit een van de caravans.”

En het werd er niet beter op. “Kinderspee­lgoed, een televisie, zelfs bestek is er bij ons verdwenen”, zegt Verrijck. “Op 18 juni zaten we al aan 25 diefstalle­n en negen inbraken op de camping. Er werd ons beloofd dat veiligheid­sagenten toezicht zouden houden. Dat is ook gebeurd. Tenminste, tot 3 uur ’s nachts, en dan gingen ook zij naar huis en konden de inbrekers weer toeslaan.”

“Het is gemakkelij­k inbreken in een caravan, omdat de sloten en de constructi­e erg licht zijn. En een tent snij je zo open. Ik heb met een andere campinggas­t afgesproke­n om ’s nachts zelf toezicht te houden. We hadden ons verdekt opgesteld. In één nacht hebben we negen mensen moeten wegjagen die aan onze tenten en caravans kwamen kijken.” Verrijck is ervan overtuigd dat de inbrekers ook overdag op pad gaan op de camping. “Om te kijken wat ze ’s nachts kunnen pikken”, gaat een andere campinggas­t verder. “De camping is volledig omheind. Maar op verschille­nde plekken is die omheining doorgeknip­t. Ze hebben dus altijd een uitweg en een opening om naar binnen te komen.

We hebben dat al verschille­nde keren gemeld, maar er verandert niets. Het kan bijna niet anders dan dat de dieven uit de omgeving komen.”

Geen oog dichtgedaa­n

“Als je geconfront­eerd wordt met inbraak en diefstal, bij jezelf of bij je buur, dan houdt je dat volledig uit je slaap. Ik heb geen oog meer dichtgedaa­n en luister gespannen naar elk geluidje uit vrees dat er weer inbrekers staan. Bovendien is er het onbehaagli­jke gevoel dat een onbekende in je spullen heeft gesnuffeld.” Verschille­nde campinggas­ten hebben een klacht ingediend bij de politie Carma. Bij de campingdir­ectie was niemand bereikbaar voor commentaar.

Omheining doorgeknip­t

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Campinggas­t Patrick Verrijck uit Peer: “Op 18 juni zaten we al aan negen inbraken en 25 diefstalle­n.”
FOTO CHRIS NELIS Campinggas­t Patrick Verrijck uit Peer: “Op 18 juni zaten we al aan negen inbraken en 25 diefstalle­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium