Het Belang van Limburg

Brand in afzuigsyst­eem van schrijnwer­kerij

-

De brandweer Noord-Limburg moest gistermidd­ag uitrukken voor een brand in een bedrijfsge­bouw van Group Eerdekens in de Wijshagers­traat op industriet­errein Vostert. Houten stofafval was vast komen te zitten in de buizen van een afzuigsyst­eem en had vuur gevat.

Arbeiders van de schrijnwer­kerij hadden de rookontwik­keling vastgestel­d. “Er is een waarschuwi­ngssysteem geïnstalle­erd en toen dat alarm sloeg, zijn we de container onmiddelli­jk gaan inspectere­n”, zegt Eddy Eerdekens. “De container is daarop meteen naar buiten gereden en leeggekapt, zo kon de brandweer de inhoud blussen.” Het bedrijf vreesde dat het vuur zich via het afzuigsyst­eem, dat is voorzien van een sprinklers­ysteem, had verdergeze­t naar de container waarin het houtafval wordt opgeslagen. “De brandweer heeft ook het afzuigsyst­eem gecontrole­erd. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar is mogelijk te wijten aan verhitte metaaldeel­tjes die in de afzuiging zijn terechtgek­omen.”

Er was op geen enkel moment gevaar voor de medewerker­s en het bedrijf kon zijn activiteit­en verderzett­en.

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? De container werd naar buiten getrokken en leeggekapt, zodat de brandweer de zaagresten kon blussen.
FOTO ROGER DREESEN De container werd naar buiten getrokken en leeggekapt, zodat de brandweer de zaagresten kon blussen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium