Het Belang van Limburg

Sjoemelaar verschanst zich met bijl

-

RECHTBANK PEER

Een 42-jarige Perenaar hangt vier jaar cel boven het hoofd voor een waslijst aan feiten. Ook bedreigde hij de politie met een bijl.

De jongste jaren heeft de betichte een abonnement in de Hasseltse correction­ele rechtbank. Hij liep al zeven veroordeli­ngen op. “Alles verliep goed tot zijn 35ste. Toen kwam hij in aanraking met foute vrienden en met drugs”, stelde zijn advocaat Peter Donné. Meerdere feiten pleegde hij samen met zijn ex-vriendin, volgens het parket. Zo boden ze een Ford Mustang te koop aan en streken ze een voorschot van 10.000 euro op. Maar ze hielden de wagen bij. De man kwam ook in conflict met zijn verhuurder, omdat het koppel elektricit­eit illegaal had afgetapt. En ook met zijn familie lag de Perenaar overhoop, nadat hij op naam van zijn vader een abonnement bij Proximus afsloot. Daarnaast zou de ex zich nog schuldig gemaakt hebben aan het vervalsen van doktersatt­esten om de afwezighei­d van haar drie kinderen op school te verdoezele­n.

In april 2021 draaide de betichte helemaal door. De politie moest ter plaatse komen omdat hij zich met zijn partner verschanst­e. Hij dreigde de agenten en haar met een bijl aan te vallen. Zover kwam het uiteindeli­jk niet.

De Perenaar moest nog in een tweede zaak verschijne­n nadat zijn poederlakf­irma over de kop ging. Nadat de curator de inboedel opgeschrev­en had, ging de veertiger er nog vandoor met zo’n 60.000 euro aan poederlak. Voor alle feiten samen vroeg de procureur 4 jaar cel. Zijn ex gaf verstek en moet vrezen voor 32 maanden cel. “Een omvangrijk­e boterham”, sprak advocaat Peter Donné. “Ik ga de feiten niet betwisten, wel nuanceren. Ik vraag om hem nog een laatste kans te geven en een voorwaarde­lijke straf op te leggen. Het is iemand met veel hoogtes en laagtes. Nadat hij een tijdje in de gevangenis zat, woont hij nu weer bij zijn ouders.” Vonnis op 15 juli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium