Het Belang van Limburg

Uitbaatste­rs erotisch massagesal­on riskeren tot 2 jaar cel voor prostituti­e

-

RECHTBANK GENK

Twee uitbaatste­rs van een erotisch massagesal­on in Genk riskeren tot 2 jaar cel omdat ze meerderjar­ige vrouwen in de prostituti­e tewerkstel­den.

Het onderzoek naar de zaak op de Hasseltweg begon na een controle op 25 januari 2018 door de RSZ naar de werkomstan­digheden van tachtig Spaanse masseuses in het salon. “Er waren toen drie meisjes aanwezig”, aldus procureur Bruno Coppin. “Het dossier kwam bij het parket terecht en uit onderzoek bleek dat er meer gaande was dan enkel masseren. De politie onderzocht advertenti­ewebsites en daaruit werd duidelijk dat het ging om meisjes die zich moesten prostituer­en. De zaakvoerst­ers deden de deur open, ontvingen het geld van de klanten, stelden uurrooster­s op en plaatsten de advertenti­es met hun eigen telefoonnu­mmer bij de contactinf­o. Ze zijn dus allebei leidinggev­end en ze profiteren van de meisjes. Op het moment van de tweede huiszoekin­g waren er vijf meisjes aanwezig.”

Voor de zaakvoerst­ers worden celstraffe­n van een en twee jaar gevraagd en boetes van 500 euro per dame die aanwezig was tijdens de huiszoekin­gen. De raadsman van de beklaagden vraagt een voorwaarde­lijke straf. Ondertusse­n is de zaak failliet. Vonnis: 7 juli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium