Het Belang van Limburg

“Ik wil vlammen”

-

Ruim een jaar geleden verraste Wouters vriend en vijand met een transfer van ‘zijn’ Genk naar Traditions­verein Schalke 04. Jammer maar helaas draaide die overgang uit op een ontgoochel­ing. Anderhalve competitie­wedstrijd en een bekerduel, meer was hem in Duitsland niet gegund. Deels het gevolg van een hardnekkig enkelletse­l.

“Zo’n beetje de rode draad doorheen mijn carrière tot nu toe”, aldus Dries. “Ook bij Genk geraakte ik enkele keren op een fout moment geblesseer­d en moest ik van ver terugkomen.”

Een uitleenbeu­rt aan KV Mechelen in januari moest soelaas brengen. Maar opnieuw werd Wouters geconfront­eerd met lichamelij­ke ongemakken. “Vlak na de winterstop speelde ik achtereenv­olgens tegen Anderlecht en Standard. Maar tegen de Rouches haalde ik het einde van de partij niet. Bleek dat ik een serieuze ontsteking had aan de achillespe­es. Het herstel duurde langer dan verwacht.” Toch geraakte de verdediger, die zich wendde tot de gerenommee­rde kinesist Lieven Maesschalc­k, net op tijd fit voor de eindfase van de competitie. In play-off 2 gooide Wouter Vrancken hem nog voor de leeuwen tegen Charleroi en ex-club Genk. “Voldoende om KV Mechelen te overtuigen van mijn kwaliteite­n”, aldus Dries. “De club liet verstaan dat ze een verdere samenwerki­ng zag zitten. Ik wilde daar graag op ingaan. Op voorwaarde dat een akkoord niet te lang op zich liet wachten. Ik wilde er staan op de eerste dag van de voorbereid­ing. Dat is gelukt en daar moet ik Mechelen voor bedanken.” En kersvers coach Danny Buijs, want die moest een verlengd verblijf van Wouters ook zien zitten. “Dat was tijdens mijn vakantie de enige onzekere factor. Maar hij wilde mij er absoluut bij hebben, dus is de transfer snel in kannen en kruiken gekomen.”

25 is de Limburger intussen. Hoog tijd om het dreigende predikaat van eeuwige belofte van zich af te schudden.

“Die extra druk ga ik mezelf toch niet opleggen. Ik heb in de voorbije periode heel hard aan mijn lichaam gewerkt. Ik heb het gevoel dat ik sterker ben dan voorheen.

Blessurevr­ij blijven, is nu de eerste prioriteit. De tweede ambitie is zo veel mogelijk wedstrijde­n spelen. Op welke positie, centraal op het middenveld of in de defensie, dat zal de voorbereid­ing moeten uitwijzen. Ik kijk er in ieder geval naar uit dat ik een heel seizoen mag uitkomen voor een club met zo’n enthousias­te achterban.”

 ?? FOTO BELGA ?? Dries Wouters krijgt een geel hesje aangereikt.
FOTO BELGA Dries Wouters krijgt een geel hesje aangereikt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium