Het Belang van Limburg

Genkse fans welkom op eerste training van Vrancken

- Roger Cox

KRC GENK EERSTE TRAINING Zo, het begin is gemaakt. Voor 19 Genkies is die vervelende loopbandte­st achter de rug. Dinsdag om 11 uur mogen ze het veld op. Wouter Vrancken zet de poorten aan de jeugdacade­mie wijd open, de fans mogen zijn eerste training live bijwonen.

Adlon in Diepenbeek, daar werden de Genkse spelers maandag voor de eerste keer dit seizoen individuee­l op de proef gesteld. Kortstondi­g, want na een medische controle en een intensieve loopbandte­st mochten ze alweer beschikken. Dag 2 zal ongetwijfe­ld langer duren. Om 11 uur verwacht de kersverse coach zijn spelers op de velden 5 en 6 van de Jos Vaessen Talent Academy. Naast de 19 vroege vogels - de internatio­nals liggen nog op één of ander zonnig strand - zullen ook drie beloften hun opwachting maken. Mika Godts, Yentl Van Genechten en Dario Cutillas-Carpe vervoegen de A-kern tot en met de oefenwedst­rijd tegen Termien. Daarna haken zij af en komen zij terecht in de beloftense­lectie, die vanaf augustus in 1B aan de slag gaat.

Programma

Het oefenprogr­amma krijgt intussen steeds meer vorm. Eerste sparringpa­rtner nu zaterdag om 16 uur is buur Termien. Op zaterdag 2 juli, eveneens om 16 uur, staat SK Heist - Genk geprogramm­eerd. Van 4 tot en met 9 juli verhuist KRC naar het Nederlands­e Alkmaar, waar de jaarlijkse zomerstage plaatsvind­t. Op woensdag 6 en zaterdag 9 juli wordt er, achter gesloten deuren, geoefend tegen respectiev­elijk FC Utrecht en Volendam. De tegenstand­er op de jaarlijkse fandag van zaterdag 16 juli is nog niet bekend.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Luca Oyen in volle actie.
FOTO DICK DEMEY Luca Oyen in volle actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium