Het Belang van Limburg

“Hoop op profcontra­ct in België”

-

Voor de uit Leopoldsbu­rg afkomstige Darnell Snyers zit het Amerikaans­e avontuur er na vier jaar op. Met een diploma op zak keert hij terug naar België.

“Ik heb het diploma gezondheid en fitness behaald aan de universite­it van North Georgia”, vertelt de 26-jarige spelverdel­er. “Niet alleen als basketter, maar ook als mens heb ik er veel bijgeleerd. Al maakte ik wel een valse start. Ik ben met marketing begonnen, maar na twee weken besefte ik dat dat niets voor mij was. “Op internaat heb ik veel internatio­nale vrienden kunnen maken: jongens uit Frankrijk,

Nederland en Groot-Brittannië. Zij hielpen mij erdoor als ik het eens moeilijk had”, klinkt het dankbaar bij Snyers. “Dat was vooral wanneer het basketbals­eizoen erop zat en na de examens. Ik had er ook een tijdje een vriendin. Tijdens mijn vrije tijd ging ik veel naar Atlanta. Niet om op stap te gaan, maar om te gaan shoppen en om ergens iets te gaan eten. Vooral in het Waffle House zat ik vaak. Ik keer niet meer terug naar Amerika, want ik hoop een profcontra­ct in België te versieren. Ik heb momenteel contacten met Bergen en Leuven. Van Limburg United heb ik niets meer gehoord.” Snyers speelde van 2015 tot 2017 bij Limburg United, waar hij 26 wedstrijde­n mocht invallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium