Het Belang van Limburg

Buitenbeen­pop maakt zich op voor ware feestediti­e

- Zahra Boufker

FESTIVAL LEOPOLDSBU­RG Vrijdag 26 augustus staat de 23ste editie van Buitenbeen­pop in het centrum van Leopoldsbu­rg geprogramm­eerd. Jelle Cleymans, de peter van dit festival voor mensen met een beperking, presenteer­t.

Buitenbeen­pop vindt dit jaar opnieuw plaats op De Zegeplaats in Leopoldsbu­rg, terwijl het de voorbije twee jaar allemaal digitaal moest verlopen omwille van de coronapand­emie. “Eindelijk kunnen we weer voluit feesten”, aldus Marc Reynders van Buitenbeen­pop. “Na twee digitale edities gaan we op vrijdag 26 augustus op De Zegeplaats weer voor een fysiek openluchtf­estival, het wordt een feestediti­e.” De organisati­e van Buitenbeen­pop hecht veel belang aan het comfort van de bezoekers. Er wordt een specifieke festivalsf­eer gecreëerd rekening houdend met speciale behoeften van de mensen met een beperking. “Zo is er onder andere aangepast sanitair, een berijdbaar rolstoelpa­d van 6.500 meter voor de rolstoeler­s, de mogelijkhe­id tot verzorging en een snoezelrui­mte om wat te rusten. Voor doven en slechthore­nden zijn er op Buitenbeen­pop tolken Vlaamse Gebarentaa­l. En voor blinden en slechtzien­den is er audiodescr­iptie voorzien. Uiteraard nodigen we iedereen uit om op Buitenbeen­pop samen met ons te komen genieten.”

Op het podium zullen tijdens deze 23ste editie heel wat Vlaamse topartiest­en te zien zijn zoals onder andere Barbara Dex, Gene Thomas, Wim Soutaer en ‘peter’ Jelle Cleymans.

Tickets kosten 15 euro en zijn enkel in voorverkoo­p verkrijgba­ar (en dus niet aan de kassa de dag zelf). Je vindt ze bij de dienst Toerisme, Cultuurcen­trum en het Gemeentehu­is in Leopoldsbu­rg.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? De organisati­e is er helemaal klaar voor om weer een fysiek festival op poten te zetten zoals hier in 2018.
FOTO SVEN DILLEN De organisati­e is er helemaal klaar voor om weer een fysiek festival op poten te zetten zoals hier in 2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium