Het Belang van Limburg

Van Maarten Vandevoord­t tot Fabrizio: coach Ahmed houdt bekend volk fit

-

Ik probeer altijd sterker, sneller en gespierder te zijn dan mijn klanten. Wat niet gemakkelij­k is als je ziet wie hier allemaal komt.” Ahmed Ayed is een echt competitie­beest. In Personal Trainers op Play4 neemt coach Ahmed de kijkers mee naar zijn gym in Houthalen en we kijken ook even binnen bij hem thuis in Zonhoven. “Ik heb vroeger altijd gevoetbald. Ik was een redelijke speler, maar pas toen ik begon met fitnessen kon ik met de grote mannen mee. Mijn vrienden vroegen mij dan tips voor hun workout en kwamen meetrainen. Zo ben ik in personal training gerold.” Van 2004 tot 2007 werkte de Genkenaar in een fitnesszaa­k in Hasselt. “Toen die verkocht werd, ben ik bijscholin­g gaan volgen in Amerika om op mezelf te beginnen. Zelfs nu ik al jaren mijn eigen gym heb, blijf ik bijleren. Ik ben nieuwsgier­ig naar nieuwe onderzoeke­n.”

Vertrouwen

In zijn privégym in Houthalen, inclusief buitenruim­te op het dak, traint hij al een dikke tien jaar topsporter­s en ‘amateurs’ die aan hun conditie willen werken. “Maar ik maak geen onderschei­d tussen mijn klanten. Ik hou het fungehalte altijd heel hoog. Ik denk dat ik de liefste coach van België ben”, lacht hij. Werkt dat dan, zo’n lieve aanpak? “Ik was vroeger heel streng en had nooit medelijden als er iemand moe was of het lastig had. Ik zat in een sterke positie: financieel had ik het goed, ik had nooit echt tegenslage­n gekend ... Maar door corona heb ik ingezien dat het niet voor iedereen zo simpel is om elke dag goedgezind en fit te zijn. Toen heb ik een klik gemaakt en mijn aanpak volledig veranderd. Ik heb meer begrip gekregen voor anderen.” Ahmed beschouwt zijn klanten als vrienden. “Ik ben heel erg begaan met mijn sporters. Ik krijg dan ook veel uit hun privé te horen. Niet dat ik dat allemaal hoef te weten, maar het is wel een teken dat ze mij vertrouwen. Dat ze zich goed voelen bij mij.”

Het vriendencl­ubje van Ahmed telt intussen heel wat bekende namen. “Het is destijds allemaal begonnen met voetballer Lens Annab, een goede vriend die ook Algerijnse roots heeft.

Hij is bij mij begonnen en heeft toen een transfer gemaakt van derde provincial­er Eisden Sport naar eersteklas­ser KVC Westerlo.” Tegenwoord­ig wordt er veel reclame gemaakt via sociale media, maar toen verliep alles nog

Straatkatt­en

Wie bij coach Ahmed komt, wordt bij binnenkoms­t begroet door Wiwisch, een van zijn drie schildpadd­en. “Ik heb hem als klein schildpadj­e gered van een roofvogel in Algerije, waar ik toen op vakantie was. Zijn schildje was gebarsten. Ik heb hem verzorgd en mee naar huis genomen. We hebben een sterke band gekregen. Hij is een echte vriend geworden. Hij herkent inmiddels de klanten en komt ook goed overeen met Minou.” Minou is de Schotse vouwoorkat van Ahmed en nog zo’n vaste gast in de gym. “De klanten noemen hem coach Minou. Hij komt altijd gedag zeggen en kijkt toe terwijl ze sporten. Ik ben een echte dierenvrie­nd. Dat is een zacht kantje van mij. Ik leg ook altijd eten voor mijn deur voor straatkatt­en. Dat is begonnen met één beestje, maar nu komen er al twintig katten uit de struiken als ik toekom.” (lacht)

→ ‘Personal Trainers’, Play4, 21.10 uur → www.instagram.com/coach_ahmed

 ?? FOTO PLAY4 ?? Wie bij coach Ahmed komt, wordt bij binnenkoms­t begroet door zijn schildpadd­en.
FOTO PLAY4 Wie bij coach Ahmed komt, wordt bij binnenkoms­t begroet door zijn schildpadd­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium