Het Belang van Limburg

Heusdense doelman Jo Coppens komt naar Stayen

-

STVV trekt met Jo Coppens een nieuwe doelman aan. De 31-jarige Heusdenaar komt transfervr­ij over van MSV Duisburg. Voor Kenny Steppe wordt allicht een uitgaande oplossing gezocht.

Na Fatih Kaya en Olivier Dumont realiseert STVV een derde inkomende transfer: doelman Jo Coppens komt naar Stayen. STVV neemt de Heusdenaar transfervr­ij over en speelt daarmee in op een mogelijk vertrek van Kenny Steppe (33), die na een knieblessu­re helemaal uit beeld verdween en de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen niet mee startte. Steppe ligt nog één seizoen onder contract, maarer wordt naar een oplossing gezocht, net zoals voor Steve De Ridder.

Jo Coppens, die zijn opleiding genoot bij KRC Genk, debuteerde als prof bij Cercle Brugge. In 2008 mocht hij op het hoogste niveau postvatten tegen Westerlo, nadat Bram Verbist geblesseer­d was geraakt. Coppens zou uiteindeli­jk tot 2014 aan boord blijven in Cercle. Later volgden MVV en Roeselare.

In 2017 verhuisde Coppens naar Carl Zeiss Jena, de club die nog altijd eigendom is van Roland Duchâtelet. Tot 2020 was Coppens daar steevast de eerste keuze. Nadien verhuisde hij naar Lillestrom in Noorwegen, vervolgens Unterhachi­ng in Duitsland. Vorige zomer nam MSV Duisburg hem over. Vanuit de derde Bundesliga komt de Limburger nu transfervr­ij naar STVV.

Bedoeling is dat Daniël Schmidt nummer één blijft aan de Tiensestee­nweg. Coppens moet hem het vuur aan de schenen leggen als doublure. Intussen wacht men af hoe de situatie van Kenny Steppe evolueert. Ook derde doelman Keo Boets is op post. Wim Vanmarseni­lle is zoals bekend reeds vertrokken, hij legde vorig weekend nog een test af voor oefenpartn­er KVK Tienen.

 ?? FOTO VDB ?? Jo Coppens als doelman van Roeselare.
FOTO VDB Jo Coppens als doelman van Roeselare.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium