Het Belang van Limburg

Voor mij niet nodig”

-

vreden. “Ik ben blij dat we begonnen zijn. De vakantie heeft lang genoeg geduurd”, verklaarde Vrancken na afloop. “De eerste training is positief verlopen. Het was pittig, maar dat is ook nodig gezien de korte tijd die we hebben om op te bouwen richting de competitie­start. Daarnaast willen we onze principes er zo snel mogelijk indrillen. Ik wil de spelers duidelijk maken wat er van hen verwacht wordt in elke situatie.” Met de elf internatio­nals (Preciado, McKenzie, Arteaga, Thorstvedt, Hrosovsky, Ito, Paintsil, Bongonda, Onuachu, Nemeth en Dessers) die nog moeten aansluiten is de Genkse kern voorlopig wel nog verre van compleet. Met de spelers die er wél al zijn voerde Vrancken de laatste dagen allemaal individuel­e gesprekken. Zo ook met de drie Colombiane­n Cuesta, Munoz en Lucumi, waarbij vooral de laatste zou azen op een transfer naar het buitenland. “Ik heb met alle drie gesproken. Ze hebben aangegeven dat ze met hun hoofd hier zijn, zolang ze er nog zijn. Ik zie enkel positieve signalen van hen”, aldus Vrancken. Ook aan de rest van zijn gesprekken hield Vrancken naar eigen zeggen een goed gevoel over.

Geen tabula rasa

Na een ontgoochel­end seizoen is de algemene verwachtin­g dat Genk voor een drukke transferzo­mer staat, met in de eerste plaats veel uitgaand verkeer, maar zelf is Vrancken geen vragende partij voor een tabula rasa. “Er is een perceptie gecreëerd dat we hier grote kuis gaan houden in de kern. Voor mij is dat niet nodig. Mijn eerste indruk van de spelers is heel positief. Het zijn allemaal jongens waar ik graag mee wil samenwerke­n. Wie kwaliteit en een positieve attitude toont, heeft alles wat nodig is om het hier waar te maken. In voetbal kan er veel gebeuren, maar ik heb wel de indruk dat ze allemaal meewillen in dit verhaal. Ik geloof ook in de kwaliteite­n van elke individuel­e speler. Het is onze taak als staf om dat samen te brengen en hen als één machine te laten draaien.”

Ook aan nieuwe namen verwacht Vrancken zich niet meteen. “Zolang er niemand vertrekt, denk ik niet dat er inkomend veel verwacht moet worden. Zowel kwalitatie­f als kwantitati­ef zijn we goed gewapend om het seizoen aan te vatten. Sommige jongens hebben zich vorig seizoen niet kunnen doorzetten en wachten nu op een nieuwe kans. We zullen zien hoe zij

het oppikken.”

Wachten op Dessers

Een van de spelers die zich zeker aan een nieuwe kans mag verwachten onder Vrancken is Cyriel Dessers. Al blijft het afwachten of de Tongerse spits zijn topseizoen bij Feyenoord kan/wil verzilvere­n met een lucratieve transfer. “We hebben al paar berichtjes uitgewisse­ld, maar we gaan pas echt samenzitte­n als hij terug is uit vakantie (begin juli, nvdr.). Ik weet nog niet wat hij wil, maar van mijn kant hoop ik dat Cyriel blijft. Met zijn profiel kan hij heel goed passen in de manier van spelen die we hier voor ogen hebben”, aldus Vrancken.

En wat met Onuachu? “Voorlopig zijn ze hier nog allebei. Dat is mijn instelling op dit moment. Maar de realiteit is zo dat de situatie wellicht anders gaat zijn tegen de start van de competitie. Dat zijn zaken die ik niet in de hand heb en waar ik dan ook geen energie in ga steken. Ik werk met de jongens die hier nu zijn en geloof volop in hun kwaliteite­n.”

Nieuwe coach KRC Genk

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? KRC Genk begint aan zijn eerste groepstrai­ning van het nieuwe seizoen.
FOTO DICK DEMEY KRC Genk begint aan zijn eerste groepstrai­ning van het nieuwe seizoen.
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Wouter Vrancken leidt zijn eerste training bij KRC Genk.
FOTO DICK DEMEY Wouter Vrancken leidt zijn eerste training bij KRC Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium