Het Belang van Limburg

Anderlecht haalt Ecuadoraan­se aanvaller en denkt aan spits van Inter

-

Nadat het eerder Ishaq Abdulrazak gehaald had, heeft Anderlecht ook de komst van de Ecuadoraan­se aanvaller Nilson Angulo (19) afgerond. Nu is Sebastiano Esposito (19) van Inter in beeld.

“Het is een droom”, zegt Nilson Angulo over zijn overstap naar Anderlecht. De internatio­nal van Ecuador verlaat LDU Quito in zijn geboortela­nd, waar hij afgelopen seizoen werd verkozen tot meest beloftevol­le speler van de competitie. Bij Anderlecht tekende hij een contract voor vijf seizoenen. CEO Peter Verbeke: “We volgen Nilson al een hele tijd en het was duidelijk dat hij wedstrijd na wedstrijd progressie boekte. Nilson kan als aanvaller spelen, maar ook als winger of wingback. Met zijn goede dribbel kan hij toch al snel van waarde zijn voor het team.”

Angulo wordt niet gezien als dé vervanger van Zirkzee of Kouamé - de hoop dat één van die twee blijft, slinkt met de dag. RSCA bekijkt dan ook alternatie­ven en denkt, gezien de beperkte financiele slagkracht, aan een uitleenbeu­rt.

In die optiek kan Sebastiano Desposito een interessan­te piste zijn. Vorig seizoen deed Esposito, die in zowat elke aanvallend­e rol kan uitgespeel­d worden, het behoorlijk goed bij FC Basel. Hij noteerde zeven doelpunten en negen assists in 34 matchen in alle competitie­s. Basel blijft geïnteress­eerd om hem nog een seizoen te lenen.

 ?? FOTO RR ?? Nilson Angulo.
FOTO RR Nilson Angulo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium