Het Belang van Limburg

Brian Priske eist 500.000 euro van Antwerp

-

Terwijl Antwerp zijn nieuwe trainer voorstelde, is het ontslag van de vorige nog niet afgehandel­d. De ontslagen Brian Priske trekt naar de rechter en eist meer dan 500.000 euro.

Officieus wist Brian Priske het al enkele dagen eerder, maar op maandag 23 mei kwam zijn ontslag op de website van Antwerp. Een kleine maand heeft de gewezen Genkspeler, ondanks meerdere aansporing­en, zijn ontslagver­goeding nog niet ontvangen. Ook zijn wedstrijdp­remie voor de slotmatch tegen Union, zijn vakantiege­ld en zijn loon voor de maand mei werden nog niet betaald. De afgelopen weken probeerde de entourage van de Deen tot een schikking te komen en hij zou daarbij een groot deel van zijn ontslagver­goeding laten vallen, omdat hij al snel een nieuwe werkgever te pakken had. Maar tot een overeenkom­st kwam het niet.

Meer zelfs: Antwerp eiste van Sparta Praag, de nieuwe club van Priske, nog een transferso­m. Rondom de Great Old valt te horen dat men vraagteken­s heeft bij het feit dat de Deen al zo snel – Priske werd op 31 mei voorgestel­d in Praag – een nieuwe club te pakken had. Volgens Antwerp gebeurde dat zelfs nog voor zijn ontslag werd vastgelegd op papier. “Dit is een ongelukkig einde van mijn tijd bij Antwerp”, laat Priske weten. “Ik wil graag onderstrep­en dat ik heb genoten van mijn tijd bij de club. Het is een grote ploeg, met geweldige fans. Ik hoop dan ook dat we dit snel kunnen afhandelen.” Bij Antwerp wenste niemand te reageren.

 ?? FOTO BELGA ?? Brian Priske is al aan de slag bij Sparta Praag.
FOTO BELGA Brian Priske is al aan de slag bij Sparta Praag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium