Het Belang van Limburg

Wie wint de Wanatoepri­js 2022?

-

Voor de 17de keer reiken Het Belang Van Limburg en Z33 - Huis van Actuele Kunst, Architectu­ur en Design de Wanatoepri­js uit. Zaterdag weten we wie van de genomineer­den in deze bijlage de award voor jong talent mee naar huis mag nemen.

Waar zouden we zijn zonder jongeren? En waar zouden we zijn zonder kunstenaar­s die veel eerder dan de rest iets in de mot lijken te hebben en dat op hun artistieke wijze aankaarten? Als u het ons vraagt: nergens. Jong talent moet je steunen, in de spotlight zetten, als het kan een springplan­kje bieden. Dat is exact wat Z33 en Het Belang Van Limburg met de Wanatoepri­js al sinds 2006 voor ogen hebben.

Voor de 17de keer trok een jury naar de Faculteit Architectu­ur en Kunst van

UHasselt, PXL-MAD School of Arts Hasselt, PXL-Music en LUCA School of Arts Genk om afstudeerw­erken van de kunststude­nten te besnuffele­n. Dat gaat van film, productdes­ign, beeldende kunst, gamedesign en muziek tot de (interieur)architecte­n in spe die dit jaar afstuderen aan UHasselt. De jury koos tien laureaten die we in deze bijlage aan u voorstelle­n. Eén van hen wint zaterdag de Wanatoepri­js.

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? De jury luistert naar de uitleg van een van de afstuderen­de studenten.
FOTO LUC DAELEMANS De jury luistert naar de uitleg van een van de afstuderen­de studenten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium