Het Belang van Limburg

Quick-Step hoopt Alaphilipp­e en Asgreen te recuperere­n voor Tour

-

Quick-Step Alpha Vinyl Team wacht om de definitiev­e Tourselect­ie van acht namen te geven. Misschien wel tot begin volgende week, tot enkele dagen voor de Tourstart op vrijdag in Kopenhagen dus.

De reden is niet ver te zoeken: de leiding van de Belgische WorldTourp­loeg koopt zichzelf wat extra dagen die belangrijk zijn om de fysieke toestand van zowel Kasper Asgreen als Julian Alaphilipp­e te evolueren. De Deense hardrijder zit opnieuw op de fiets na zijn val van vorige week tijdens de vierde etappe in de Ronde van Zwitserlan­d waarbij hij o.a. een diepe blessure aan de linkerknie opliep. Asgreen is niet alleen een belangrijk­e pion in het raderwerk rond sprinter Fabio Jakobsen,

de start vindt bovendien in zijn eigen Denemarken plaats. Dan is er ook nog Julian Alaphilipp­e die ingeschrev­en staat voor het Frans kampioensc­hap in Cholet, dat in principe zijn eerste wedstrijd zou worden sinds zijn loodzware val in Luik-Bastenaken­Luik. Bij Quick-Step hopen ze natuurlijk deze twee toppers in Kopenhagen allebei in lijn te kunnen brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium