Het Belang van Limburg

“Iedereen plooit zich dubbel om er toptoernoo­i van te maken”

- Xavier Champagne

Vanaf morgen tot zaterdag wordt Millennium ingepalmd door de LET Access Tour, de springplan­k naar de grote Ladies European Tour. De Golf Vlaanderen LETAS Trophy biedt een unieke kans om beloftevol­le golftalent­en aan het werk te zien. Met Chiara Noja start er zelfs een superster in wording.

Het was de Italiaanse Martina Flori die in de Pro-Am de steun kreeg van Millennium-draaischij­f Piet Vandenbuss­che, diens rechterhan­d Peter Brinckman en Erik Vangeel. Dit onder het goedkeuren­d kennersoog van tornooidir­ecteur Johan Verbiest. De Sportdirec­teur van de Koninklijk­e Belgische Golf Federatie kan immers op best wat ervaring bogen. “Ik kan bij benadering niet zeggen aan hoeveel toptoernoo­ien ik in België en uiteraard in het, soms verre, buitenland meegewerkt heb. Het is steeds leuk om naar Millennium te komen. De baan is immers erg competitie­f en de vernieuwde driving range zorgt voor een absolute meerwaarde.” Wat bij gedelegeer­d bestuurder Piet Vandenbuss­che uiteraard voor een brede glimlach zorgde. “Dit is, na de Challenge Tour en het Omnium van België de voorbije jaren, reeds de derde topwedstri­jd die we met open armen op onze club ontvangen. Heel wat leden plooien zich dubbel om van het tornooi wat leuks te maken. Zorgden ook dat de spelers vlotjes gastgezinn­en vonden. De reacties van de deelneemst­ers waren meer dan positief. Het zit dus andermaal snor. Millennium zal zich andermaal op de Europese golfscène tonen.”

Voor Martina Flori, de 25-jarige uit Firenze, is dat nu reeds een feit. “Na ons eerste verkenning­srondje waren ik en mijn medespeler­s het eens dat we hier wel lid zouden willen zijn. Zalig gewoon. Niet alleen de baan, maar ook de omgeving.”

Fashionist­a

Flori weet waarover ze praat. Zij combineerd­e vier jaar lang studies en golf aan de University of Mississipp­i, waar ze een marketingd­iploma haalde. “Dat verdwijnt voorlopig in de kast omdat ik resoluut de golfkaart wil trekken. De sport is me als het ware ingelepeld door mijn vader Luca, die op Montecatin­i Golf head pro is. Ik moest dus niet lang zoeken naar een coach” glinsteren de grijsgroen­e ogen van Flori, die zich terecht een fashionist­a noemt. “Ik loop er graag piekfijn bij. Je bent nu eenmaal een Italiaanse. Dat zorgde ook deels dat ik voldoende sponsors kon overhalen om in mijn golfprojec­t te stappen. Ik kan, in tegenstell­ing tot andere meisjes, het seizoen financieel probleemlo­os ronden. Aan mij om te bewijzen dat ik de overstap naar de Ladies European Tour en hopelijk ook de Amerikaans­e LPGA Tour kan maken. Maar eerst Millennium...”

 ?? ??
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Martina Flori kreeg in de Pro-Am de steun van (v.l.n.r.) Johan Verbiest, Piet Vandenbuss­che en Peter Brinkman.
FOTO RAYMOND LEMMENS Martina Flori kreeg in de Pro-Am de steun van (v.l.n.r.) Johan Verbiest, Piet Vandenbuss­che en Peter Brinkman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium