Het Belang van Limburg

Heers opent skatepark naast kinderopva­ng

- Frank Missotten

JEUGD HEERS Het splinterni­euwe skatepark op de site van het administra­tief centrum in Heers is open. Het kostte de gemeente 134.000 euro, dat is meer dan geraamd.

“Onze kindergeme­enteraad was al jaren vragende partij voor een skatepark, nu staat het er eindelijk”, zegt burgemeest­er Kristof Pirard (VLDumont). Het skatepark van 256 vierkante meter ligt langs buitenscho­olse kinderopva­ng Het Hemeltje op het domein van het administra­tief centrum. Het kostte de gemeente 134.000 euro, een derde meer dan eerst geraamd. “De extra fundering door de drassige ondergrond en de stijgende materiaalp­rijzen hebben voor een meerprijs gezorgd”, geeft schepen van Jeugd Bart Stevens (VLDumont) toe. “In die prijs zitten naast de grondwerke­n en de toestellen ook het randmateri­aal zoals drie zitbanken en vuilnisbak­ken. Er komt bovendien nog ledverlich­ting voor ’s avonds, maar de installati­e laat nog even op zich wachten.”

Camerabewa­king

Alle kinderen en jongeren met een skateboard, stuntstep, BMX of inline skates zijn welkom in het skatepark. “Je kunt natuurlijk ook gewoon komen kijken of chillen”, lacht schepen Stevens. “Wel kan je maar tot 22 uur gebruikmak­en van het skatepark. We willen geen klachten van de buren over geluidsove­rlast. Er is camerabewa­king aanwezig op het terrein, de lokale politie controleer­t de beelden. We vragen ook dat iedereen beschermen­de kledij draagt. Je kan trouwens vijf sets kledij én skateboard­s lenen bij de Speelothee­k.”

Initiatie

Heel wat kinderen kwamen vorige week al een kijkje nemen en konden tijdens een initiatiel­es de eerste kneepjes van het skaten leren. Anton Velkeneers (11) uit Heks is alvast enthousias­t. “Ik ga ieder weekend naar het skatepark proberen te komen, mijn twee neefjes wonen hier wat verder. Voor Kerstmis kreeg ik een stuntstep cadeau, daar kan ik hier mee springen en trucjes doen.”

 ?? FOTO FRMI ?? Bij de opening
konden kinderen een initiatiel­es volgen.
FOTO FRMI Bij de opening konden kinderen een initiatiel­es volgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium