Het Belang van Limburg

“Ik had nochtans schrik dat hij te saai ging zijn”

Ex-Miss België Romanie Schotte zwanger van een tweeling

- Tom Vets

JUNIOR OP ZOEK NAAR DE LIEFDE ÉÉN

Van in het begin voelde Junior Planckaert (29) een connectie met Pauline (23). En aan het einde van ‘Junior op zoek naar de liefde’ besloot hij ook met haar verder te gaan. “Hij heeft het imago een stille jongen te zijn, maar dat is hij niet”, lacht Pauline.

Ati of Pauline? Wie Juniors zoektocht volgde, zal niet verrast zijn door zijn keuze. Er is bij het nieuwe koppel duidelijk opluchting dat de uitzending­en achter de rug zijn. “We moesten onze liefde onder de radar houden sinds februari”, klinkt het. “In Vlaanderen is Junior bekender dan in de Ardennen, daarom trok ik vooral naar de Ardennen. Maar we bleven niet altijd binnen”, zegt Pauline. Pauline werkt als HR-consultant. Ze woont in Celles, net over de taalgrens in Henegouwen. Daardoor is ze tweetalig. “Vanaf de eerste dag volgde ik mijn gevoel”, verklaart de Planckaert-telg zijn keuze. “Ik voelde me het meest op mijn gemak bij haar.” “Bij mij kwamen de gevoelens pas gaandeweg en voelde ik me aangetrokk­en tot hem”, herinnert Pauline zich. Junior koos dus niet voor Ati. “Ze reageerde begripvol”, zegt Junior. “Ik had er schrik voor. Maar ze begreep mijn keuze. Gevoelens kan je niet forceren en mijn gevoelens voor Pauline waren er van in het begin.” Toch was het geen gelopen race. “Gaandeweg werden mijn gevoelens naar alle kanten getrokken, waardoor de beslissing moeilijker werd. Zeker bij de laatste drie. Ik voelde me verward. Het was lastig om het oorspronke­lijke gevoel weer op te roepen. Daarom trok ik me op het einde terug om tot mezelf te komen.”

Geen romanticus

Pauline kreeg er niet alleen Junior, maar de hele familie Planckaert bij. “Ik ben enig kind. Voor mij is het nieuw om me in een grote familie te begeven”, zegt Pauline. “Maar ze ontvingen me met open armen en ik voel een klik met hen. Ik prijs me dus gelukkig.” Juniors nieuwe vriendin trok met hem al naar het kasteel in Frankrijk. “Of ik een verhuis naar daar zie zitten? In principe heb ik niks te verliezen. Ik woon thuis en heb alleen een job en een hond. Maar ik wil nog geen grote beslissing­en nemen.”

Van samenwonen is op dit moment geen sprake. “Door de afstand zien we elkaar vooral in de weekends”, zegt Junior. “Als ik doordeweek­s in Vlaanderen ben, passeer ik bij haar. We spraken af om deze relatie zachtjes op te bouwen. Voor ons is deze relatie ook pas gestart op de eerste dag na de opnames, omdat we dan het gevoel hadden elkaar echt te kunnen leren kennen. Je wil de andere deelneemst­ers ook niet kwetsen.”

Extreme sporten

Is

Junior

romantisch?

“Euh… neen”, zegt Pauline. “Een etentje bij kaarslicht? Ik zie het hem niet meteen doen. Maar dat ben ik ook niet. Voor mij hoeven dat soort dingen niet.” “Ik zou het tof vinden dat ze met mij onder een dekentje ’s avonds naar een serie kijkt”, zegt Junior. “Dat hebben we al geprobeerd, maar iedere keer valt ze in slaap.” (lacht) “Ik weet ook niet hoe dat komt. Ik ben ‘s avonds altijd moe”, vult Pauline aan.

De twee hebben een passie voor extremere sporten gemeen. Terwijl Junior in de racewagen zit, doet Pauline aan paramotorv­liegen. “Ik weet dat ze het aandurft om met mij in de racewagen te zitten. Helaas is ze snel wagenziek”, lacht Junior, die het imago heeft van een stille kerel te zijn. “Maar dat klopt niet”, zegt Pauline. “Nochtans had ik daar schrik voor. Dat hij een te kalme jongen zou zijn. Of te saai. Maar dat is niet aan de orde. Een eerste indruk zegt lang niet alles.”

Meedraaien in het kasteel

Na de zomer start er een nieuw seizoen van Château Planckaert. “Het is logisch dat Pauline er voortaan ook in opduikt. Vanaf nu hoort ze bij de familie”, zegt Junior. Hoe het koppel de komende maanden ziet? “Als we een gaatje vinden, gaan we op vakantie. Maar er is nog een berg werk aan het kasteel”, zegt Junior. “Het dak is bijna af. Maar er borrelen plannen om deze zomer met glampingte­nten te starten op het domein.” Pauline wil bijdragen aan de verbouwing­en, maar laat het ruwe werk over aan de mannen. “Ik ben er niet vies van, maar ik denk dat ik me ga ontfermen over de details aan het einde van de rit.” Junior hoort het graag, want hij sukkelt nog steeds met zijn linkerbeen na het ongeval van vorig jaar. “Ik ben nog lang niet de oude. In oktober moet ik alweer onder het mes.”

 ?? FOTO RR ?? Pauline en Junior moeten hun relatie nu niet langer geheimhoud­en.
FOTO RR Pauline en Junior moeten hun relatie nu niet langer geheimhoud­en.
 ?? FOTO
VRT ?? Hoe verging het Junior en Pauline na de ontknoping? Dat zie je in ‘Stephanie zoekt mee’ op VRT NU
FOTO VRT Hoe verging het Junior en Pauline na de ontknoping? Dat zie je in ‘Stephanie zoekt mee’ op VRT NU
 ?? ?? Junior ging in de laatste aflevering nog een laatste keer op date met Pauline (foto links) en Ati (foto rechts).
Junior ging in de laatste aflevering nog een laatste keer op date met Pauline (foto links) en Ati (foto rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium