Het Belang van Limburg

“Ik vloog over die autodeur, ik heb héél veel geluk gehad”

-

De 33-jarige Loes knalde negen jaar geleden tegen een openzwaaie­nd portier. “Ik ben over de deur gevlogen en op straat beland”, vertelt de Peltse, die geen blijvende verwonding­en aan het ongeval overhield. “Ik heb héél veel geluk gehad.”

In 2013 werkte Loes nog in Leuven. “Ik ging elke ochtend met de fiets naar het werk, het ongeval is gebeurd op nog geen vijftig meter van mijn deur. In de Parkstraat, een smalle weg waar de auto’s rechts staan geparkeerd en je vlak langs de wagens moet rijden.”

De Peltse herinnert zich nog glashelder hoe die autodeur plots openzwaaid­e. “Het ging allemaal zo snel dat ik geen tijd meer had om te reageren. Ik ben met volle snelheid tegen de deur gereden. Mijn fiets bleef steken en ik ben over het portier gevlogen.” De fietsster kwam hard op haar staartbeen en haar hoofd neer. “Ik was helemaal van de kaart. Omstaander­s hebben een ziekenwage­n gebeld, waarna ik naar het UZ Leuven werd overgebrac­ht.” Als bij wonder had Loes niets gebroken. “Wel een stevige hersenschu­dding, een pijnlijk staartbeen en een flinke snijwonde in mijn been. Ik heb héél veel geluk gehad.” Sindsdien draagt de Peltse bijna altijd een helm op de fiets en is ze extra alert wanneer ze voorbije geparkeerd­e auto’s fietst. “Ik kijk altijd naar de spiegels. Als die zijn ingeklapt, weet ik zeker dat er niemand in de wagen zit. Als ik een open spiegel zie, probeer ik altijd te kijken of er zeker niemand achter het stuur zit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium